Speltips Åka ur allsvenskan

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2013-03-31 15:00
Land: Sverige
Liga: Liga
Odds: 5.00
Tips: Mjällby
Serien vi älskar att klaga på drar i gång på söndag. Det gäller givetvis vår högstaliga i fotboll. Jag har kikat på en del långtidsspel som jag tipsar om nedan:

Det mest intressanta långtidsspelet jag hittat är att Mjällby ska åka ur, alltså sluta på plats 15 eller 16, till fem gånger pengarna. Spelet finns på Nordicbet.

För mig kommer kampen om nedflyttning att stå mellan BP, Mjällby och Syrianska. Gefle brukar som bekant ha en förmåga att ta lite poäng här och där för att klara sig, de andra nykomlingarna är för bra.

Att det bara skulle vara 20 procent risk/chans att Mjällby trillar ur är för lågt enligt mig. Förra säsongens bästa målskytt Pär Ericsson missar hela vårsäsongen och ska sen rehabilitera sig i form, hur kommer det gå? I klubben finns heller inga resurser att värva sig ur en bottenstrid, man får lita på att lösa ett bra lån i så fall. På försäsongen fick klubbens sponsorer gå in med pengar för att laget skulle ha råd att åka på träningsläger. Klubben känns allmänt mer som en Superettanklubb snarare än en allsvensk sådan när det gäller resurser och förutsättningar. Att man ändå konkurrerat så pass länge är ett gott betyg. Men i år tror jag att det roliga kan vara över.

Truppen Mjällby i dagsläget sitter på är helt klart en av de allra svagaste i Allsvenskan, åtminstone på papperet. Många spelare måste höja sig eller spela över sin förmåga för att laget ska klara sig kvar. Mycket kommer hänga på MFF-lånet, mittbacken Jasmin Sudic. Han är en väldigt bra spelare, men har varit skadedrabbad de senaste säsongerna. Även om han håller sig hel är det svårt att rädda laget kvar på egen hand. Så länge Pär Ericsson är skadad ska målen göras av veteranen Ekenberg och Marcus Pode. Där bakom är det klent. Kristian Haynes, som var en viktig kugge i det Trelleborg som i fjol alltså åkte ur Superettan, verkar få en hel del speltid som innermittfältare den här säsongen. För att klara budgeten räknar Mjällby även med att sälja spelare, som exempelvis U21-landslagsmannen Andreas Blomqvist.

Nej, det här är helt klart ett intressant långtidsspel till ett odds som är för högt.

I övrigt:

Head 2 head över säsongen:

IFK Norrköping vs Mjällby, Norrköping till 1,35.

Oddset är ju vad det är, men det här ska bara vara ren ränta, en riktig bank att använda som dubbelvirke. Baserat på det som står ovan kombinerat med att ALLA experter nämner Norrköping som lite av en dark horse i år. Peking är obesegrat på försäsongen och truppen är i stort sett samma som kom femma i fjol.

Best of the rest: Norrköping till 1.65.

Inte heller något kanonodds, men här är Allsvenskan indelad i olika grupper. Stockholmslagen i en, nykomlingar i en osv. Norrköping är i samma grupp som Gefle och Åtvidaberg. Att Norrköping kommer före Gefle ser jag som givet. Gefle lär hamna strax ovanför kval som vanligt, Åtvidaberg levde i fjol på sin fina vår. Magnus Eriksson har inte ersatts och eventuellt kommer Viktor Prodell att lämna i sommar. Jag hade satt oddset att Peking skulle komma före dessa två till kanske 1.30.

Kanske dyker upp något mer innan det roliga drar i gång på söndag, håll till godo fram till dess. Kommentera gärna med egna tankar.
Spela på Åka ur allsvenskan hos Nordicbet
Spela nu
Polsater - 27 Mars 2013 - 11:38
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jonas O. - 2013-03-27 13:22

Bra rek.

Ryggar maif ut till 5,00.

Mitchx - 2013-03-27 11:53

Som Maifare så hoppas jag Mjällby gör ett kanonår, men det du skriver stämmer verkligen. 5 ggr är ett högre odds än vad det borde vara. Vad gäller Norrköping så spelade jag MJällby före do för 2 säsonger sedan och var övertygad om det spelet. Nu e läget helt tvärtom. Norrköping är starkare i år. De möttes för den delen i Norrköping när Norrköping vann med 2-0 och Mjällby skapade knappt något, förlorade md 2-0 och sades blivit utspelade.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: