Speltips

Speltips Everton-Stoke

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-03-30 18:30 Spela här

Speltips Everton-Stoke
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.83 Speltips: Inget Eve mål före min
2013-03-30 18:30 Everton-Stoke Inget Eve mål före min 1.83 Killer

Everton har stått för en klart godkänd säsong med undantag för missräkningen i FA-Cupen (förlust i kvartsfinalen hemma mot Wigan med 3-0). Laget ligger tre tabellplaceringar högre och har tagit åtta poäng mer än vid samma tidpunkt ifjol. Everton ligger på sjätteplats med 48 inspelade poäng och har poängmässigt fortfarande chansen att nå en Champions League plats (6 poäng upp till Spurs). Personligen har jag mycket svårt att se hur Everton ska blanda sig i CL racet de närmsta veckorna. Everton har ett mycket tufft spelschema kvar med bland annat bortamatcher mot Tottenham, Arsenal, Liverpool och Chelsea. Dessutom måste laget klara sig utan sina två bästa poängplockare de närmsta två matcherna (Stoke H och Tottenham B) på grund av avstängning.

Everton är som sagt decimerat defensivt som offensivt till matchen då Marouane Fellaini (11+7) och Steven Pienaar (5+7) är avstängda. Mittfältsduon har varit delaktiga (mål eller assist) i 30 (65%) av Evertons 46 ligamål denna säsongen. På skadelistan hittar vi första keepern Tim Howard och mittbacksklippan Phil Jagielka.

Reserv målvakten Jan Mucha gjorde en väldigt stark insats för Everton senast mot Manchester City med flera matchavgörande ingripanden. Matchen mot City var dock Muchas blott andra Premier League match sedan han kom till klubben 2010 och han är därmed en väldigt matchotränad målvakt, minst sagt.


Stoke vet vi var vi har med sin tydliga grundidé. Tony Pulis vill att laget ska stå kompakt, spela rakt och gå in hårt i närkamperna. Stoke har inga som helst ambitioner att gå fram med fler spelare än nödvändigt när det blir öppet spel. Elva spelare som jobbar hårt för varandra och som försöker utnyttja sin fysik vid fasta situationer. Stoke avslutade 2012 på bästa möjliga sätt med tio raka ligamatcher utan förlust. Om spelarna firade in den sviten och det nya året med för mycket champagne eller inte låter jag vara osagt men 2013 har varit en lång baksmälla både resultatmässigt som spelmässigt för Stoke. Framför allt är det anfallsspelet som har gått i stå. Stoke har bara vunnit två matcher under hela året.

Ligaplaceringen är fortfarande helt okej (en placering bättre än vid samma tidpunkt ifjol) men trots sju poäng till godo på Wigan under strecket och nio lag bakom sig i tabellen så behöver Stoke ta en seger snart för att inte bli indragen i någon bottenstrid.

Viktige Robert Huth är tillbaka efter avstängning och kan bilda ett starkt mittlås tillsammans med Ryan Shawcross.


Everton förlorar mycket kreativitet i Steven Pienaar och kraft i Marouane Fellaini. Dessa två herrar har tillsammans med Leon Osman varit Evertons offensiv denna säsongen. Jag är mycket rädd för Evertons del att anfallsspelet kommer bli väldigt statiskt och lidande de närmsta två matcherna. Stoke är mästare på att stänga till ytor och är på förhand naturligtvis nöjda med en poäng här.

Stoke brukar trivas bra mot Everton. Stoke vann motsvarande möte ifjol med 1-0 och har fyra raka ligamatcher utan förlust mot Everton.

Stoke har 13 raka matcher utan insläppt mål innan 40:00 minuten. TRETTON RAKA! Och då har man bland annat mött Chelsea, Arsenal och Manchester City x2.

Spelet är alltså INGET EVERTON MÅL FÖRE 40:00 MINUTEN. Ni hittar spelet under huvudmarknader/mål/tid för lagets första mål hos bet365

EDITERAD 2013-03-27 16.32:00

Killer - 27 Mars, 2013, 16:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Experten - 2013-03-30 00:26:06

Tror faktiskt att stoke kan skrälla

Killer - 2013-03-29 19:54:45

Notera att jag skrev reken i Onsdags. Under dagen (Fredag) höjde bet365 linan med två minuter till 42:00 istället. Om jag minns rätt när jag gick igenom statistiken i Onsdags så har Stoke 13 raka matcher utan insläppt mål på den linan också. Målen har kommit från minut 44 och framåt i dessa 13 matcher om jag som sagt minns rätt. Men jag byggde reken på första 40.