Speltips Sarpsborg 08 - Viking

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2013-04-01 18:00
Land: Norge
Liga: Tippeligaen
Odds: 1.87
Tips: Över 2.5
Det är en klurig omgång i Tippeligaen och jag har svårt att hitta mycket som är spelvärt. Något som jag känner mig riktigt säker på dock är att det blir målglatt i Sarpsborg.

Oddset har sjunkit från 1.95 till 1.85 hos bet365 och jag hittar högst odds hos Nordicbet men har inte finkammat marknaden så kan finnas högre.

Sarpsborg är tillbaka i Tippeligan efter ett år i Adecco. Man är ett lag som lever på sin offensiv, man spelade med hög press borta mot Lilleström senast och gjorde det svårt för LSK, pressade dom till misstag medan man själv tog vara på sina chanser. Man ledde med 2-0 och såg ut att gå mot segern innan orutinen lyste igenom på den här nivån och man släppte in två snabba och fick med sig ett oavgjort resultat.

Det måste anses godkänt men man grämer sig säkert över två förlorade poäng istället för ett vunnet. Detta vill man säkert återgälda med en gång och det är på hemmaplan man måste plocka många poäng om ma vill hänga kvar i högstserien.

Brian Deane, den gamle Sheffield United-profilen och anfallaren som gjorde det första Premier League-målet någonsin, är ny tränare för Sarpsborg och han kommer fortsätta utveckla Sarpsborgs offensiv. Hur duktig han är taktiskt och på att sätta ihop ett försvar återstår att se men jag tror det blir många mål både framåt och bakåt under säsongen för S08.

Viking har som vanligt höga förväntningar på sig och allt annat än top 3 är alltid ett misslyckande i stort sett. Man slog dubbla mästarna Molde i första omgången med 2-1 och supportrarna drömmer redan om en fantastisk säsong. Jag tror man får se sig besvikna efter säsongen då Viking inte har den riktiga bredden som behövs. Dock ser man intressanta ut offensivt och Patrik Ingelsten är mannen man sätter sina hopp till. Han har vart långtidsskadad men ska nu vara kvitt problemen. Man spelade en träningsmatch borta mot Bryne nu under landslagsuppehållet och Patrik gjorde hattrick i 6-1 segern. Man har också lillebror Berisha, Veton, som ska fylla 19 om två veckor. En otroligt spännande spelare som är kvick och en god avslutare.

Matchbilden kommer passa Viking perfekt där man kan ligga på kontring mot ett högt pressande hemmalag och både lagen borde kunna hitta nätet minst en gång.

Sarpsborg hemma 2012 (Adecco): 8-5-2 37-21, 2011 (Tippeligaen): 5-3-7 20-31

Viking borta 2012: 4-6-5 16-20, 2011: 2-4-9 13-29

Deane har sagt att Sarpsborg behöver stöd från publiken för att klara sig kvar och göra Sarpsborg Stadion till ett fort och för att behålla publiken måste man spela attraktiv, rolig fotboll och det är nog Deanes filosofi.

Det ska bli härligt väder på måndag och det kommer bjudas upp till fin fotboll med minst tre mål, det kan jag nästan utlova! (målen alltså, vädret är alltid svårt att förutspå :P )


Spel: ÖVER 2.5 MÅL.
Spela på Sarpsborg 08 - Viking hos Nordicbet
Spela nu
Rizmo - 30 Mars 2013 - 09:26
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: