Speltips

Speltips Leeds-Derby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-01 18:00 Spela här

Speltips Leeds-Derby
Land: England Liga: Championship
Odds: 2,40 Speltips: 1
2013-04-01 18:00 Leeds-Derby 1 2,40 BSvensson

bet365 livestreamar matchen.

Efter tre oavgjorda och en förlust i derbyt mot Huddersfield, med kostsamma mål bakåt i slutminuterna i tre av kamperna, tog Leeds tag taktpinnen senast och pressade Ipswich rejält den inledande halvtimmen innan en onödig utvisning ändrade matchbilden fulltständigt. Med en elfteplats i tabellen och åtta poäng under strecket är känslan att playoff-tåget är på väg att lämna perrongen. I restprogrammet har man dock kvar att möta just Brighton, som sitter på den sista playoff-platsen för stunden, så ännu återstår en liten chans. Allt annat än en vinst i måndagens match mot Derby betyder dock att säsongen får anses vara slut.

Lees saknas i mittlåset på grund av avstängning. Pearce ersätter troligtvis – han har spelat mycket på positionen och har även kamperat med Peltier förr. I övrigt inga avbräck då man nu är i det närmaste befriat från skador.

Derby kommer från två raka vinster och vann lika klart som förtjänt senast över Bristol City. Det är dock en oerhörd skillnad på hur laget uppträder hemma på Pride Park (10–7–3) och i bortaspelet, där man på de tretton senaste matcherna har förlorat nio. Några playoffdrömmar bär man inte på även om man nu befinner sig på platsen under Leeds med en poäng mindre inspelad.

De senaste åren har Derby lyckats vinna detta rivalmöte åtta matcher i följd. Det är en respektingivande svit men också så märklig och iögonfallande att den i mina ögon tigger om att brytas. Onekligen är det hög tid för det nu.

Rutinerade vänsterbacken Roberts saknas troligen igen vilket i så fall innebär oförändrat lag jämfört med senast.

Leeds resultatrad de senaste veckorna skrämmer ingen men spelet har alls inte varit dåligt och man har tveklöst haft marginalerna emot sig. Kapacitet saknas inte och mot bortasvaga Derby är det bara trendbrott och vinst som gäller. 2,40 hos William Hill känns därför fullt spelbart.

BSvensson - 01 April, 2013, 02:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!