Speltips

Speltips Mjällby-Norrköping

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-01 15:00 Spela här

Speltips Mjällby-Norrköping
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.62 Speltips: under 2.5 x2(?)
2013-04-01 15:00 Mjällby-Norrköping under 2.5 x2(?) 1.62 Mitchx

När jag rekar brukar jag för er skull skriva väldigt mycket text, men när jag nu skriver för dagen orkar/hinner jag inte med det. Jag älskar allsvenskan och känslan är underbar när den nu äntligen är här.

Som Mjällby-supporter kan jag säga att anfallet känns uddlöst, i försvaret finns kvalitet, men det är ett nytt backpar och det känns osäket.
Med Per Ericsson skadad, Erton i Djurgården, Kabir i Häcken vad finns det kvar då?
Ekenberg och Pode.
Ekenberg blir inte yngre och lär göra färre mål i år. Pode är bra, men kan bli skadad när som känns det som och man har inte fått se någon Pode från förr vad gäller målskyttet. För stunden finns det ingen renodlad tillräckligt bra anfallare att ta in från bänken i matchen mot Norrköping. Mjällbys starkaste lagdel för studen är målvaktsspelet med Mattias Asper. Mittfältet ser också bra ut och jag hoppas Kristan Haynes kan vara en positiv injektion vad gäller offensiven. Jag har dock svårt att se Mjällby göra mer än max 1 mål mot Norrköping med dessa forwards på plan för Mjällby och mot ett Norrköping som bara blivit starkare sedan återkomsten till Allsvenskan.

Mjällby lyckades aldrig 2011 slå Norrköping på sin hemmaplan trotts stort spelövertag och då var man det starkare laget detta år. Matchen slutade 0-0. Förra året slutade det 0-2 till Norrköping i Hällevik.
I årets Svenska cupen match uppe i Norrköping slutade det 2-0 till Norrköping efter stor dominans av hemmalaget. Samma resultat som det slutade i sista matchen av allsvenskan mellan lagen i Norrköping.

I dessa 4 matcher har Mjällby gjort 0 mål på Norrköping och då ändå med bättre anfallare. Mjällbys har stor respekt för Norrköping och förlusten upp i Norrköping gav nog Mjällby lägret en tankeställare då man var så utspelat. Jag har svårt att se någon tokoffensiv från Mjällby om matchen skulle stå 1-1 med kvarten kvar då i en premiär med så mycket nytt inte vill riskera en dålig start. Ny oprövad tränare som säkerligen kan uppskatta ett kryss.

Man spelar också denna gång på en plan som man kämpat med för att få i ordning inför den allsvenska starten. Planen kommer gå att spela på, men den kommer inte vara bra och mitt spel bli under 2.5 mål i matchen.

Anledningar till spela på ett rätt lågt odds som 1.62
*Ekenberg och Pode anser jag inte hålla hög allsvensk klass som anfallspar.
*Planens icke utmärkta skick tycker jag ökar värdet på spelet.
*Mjällbys respekt för ett Norrköping som för stunden är bättre tror jag kommer innebära en viss försiktighet från Mjällby sida anfallsmässigt för att inte gå bort sig. Norrköping har ju en viss Thorvaldson för att nämna någon.

Jag har en stark känsla för kryss samtidigt grubblar jag lite över om x2 vore än bättre föreslå för er än under 2.5. Jag vet faktiskt inte. Kanske är jag lite färgad när jag rekomenderar underspelet och inte x2. Båda spelen känns sunda. Oddset är lägre på x2 dock och vid norrköpingsvinst tänker jag mig ja varför inte 0-2 som vid 3 av de 4 senaste mötena?

Skriv gärna vilka ni än håller på. :)

Mitchx - 01 April, 2013, 05:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!