Speltips

Speltips Linköping HC - Skellefteå AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-03 19:00 Spela här

Speltips Linköping HC - Skellefteå AIK
Land: Sverige Liga: SM-Slutspelet
Odds: 3.60 Speltips: Skellefteå -1.5
2013-04-03 19:00 Linköping HC - Skellefteå AIK Skellefteå -1.5 3.60 Silva

Nu är det dags för Skellefteå att få utdelning. Vi har alla sett det kraftiga spelövertag som västerbottningarna har haft i tre matcher nu. Även om LHC haft sina perioder i matcherna har SAIK varit det bättre laget i samtliga tre möten. Att match ett och tre gick till sudden är också en gåta.

Linköping har nu chans att kvittera matchserien på hemmaplan. Något som är förändrat sedan tidigare möten är enligt mig pressen. Skellefteå har haft pressen på sig i alla matcherna men efter att de vann sin hemmamatch har man nu lagt över pressen på Linköping. Förlorar LHC matchen får de ta semester, mest troligt redan på fredag. 3-1 i ryggen inför en fullsatt arena hemma i Skellefteå, den matchbollen smashar SAIK in 99 av 100 gånger. Att fyra av fyra matcher ska gå till sudden är heller inte troligt.

33-19 och 47-20 är skottstatistiken de två senaste matcherna. Med bättre utdelning hade så klart ingen av matcherna gått till förlängning. Dessutom har bortalaget ett rejält sparkapital i alla iskalla stjärnor. Holloway, Möller, Ericsson och Lindström är några av dem som har en extra växel. Lägg där till att juniorerna Arvidsson och Emanuelsson är glödheta.

Varför då välja HCP-spelet iställetför matchoddset eller raka tvåan? Raka tvåan finns att spela till 2.40. Men HCP-spelet ger alltså 1.20 mer, det är inte bara några decimaler. Och med tanke på att ingen match i slutspelet hittills har slutat med uddamålsseger känns det väldigt bra. Vare sig det står 3-2, 4-2 eller 5-2 kommer LHC att ta ut målvakten vilket ofta resulterar i mål i röven istället. Alternativt en kvittering och då sitter inte raka tvåan heller.

Men Skellefteå vinner match fyra med minst två måls marginal.

EDITERAD 2013-04-02 23.09:58

Silva - 02 April, 2013, 23:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
IceRolli - 2013-04-03 18:52:56

Såg du ens förra matchen i Linköping ? De dominerade ju större delen av matchen men domaren avgjorde till Skellefteås favör!!
Jag tror på thight tillställning och en till Sudden

Jonas O. - 2013-04-03 13:43:50

LHC-stjärna missar match?
LHC 12:02, uppdaterad 12:50
Linköpings HC ser ut att drabbas av minst ett tungt avbräck inför kvällens SM-semifinal mot Skellefteå.
Lee Goren, viktig center i andrakedjan, fanns inte med på onsdagens matchvärmning och det mesta talar därmed för att kanadensaren inte spelar i kvällens match i Cloetta center.

– Det kan kanske vara en slutsats man kan dra, men vi får se, säger tränaren Roger Melin.

Det är inte omöjligt att han spelar?

– Nej, det är inte omöjligt. Vi har överhuvudtaget några frågetecken och bestämmer inte laget definitivt förrän efter uppvärmningen i kväll.

Frågetecknet för Goren – har det att göra med smällen i nacken från Martin Sevc senast?

– Nej, det är en gammal skada som han har känning av.

I övrigt fanns alla spelare med på isen, däribland Mattias Bäckman som utgick efter uppvärmningen i Skellefteå häromsistens.

– Vi får se hur han och några andra reagerar under eftermiddagen. Förmodligen tar vi med någon extra spelare under uppvärmningen för att säkra upp, säger Melin.

Med Goren troligen ur spel och av förmiddagsträningen att döma kan det också bli en del omkastningar i formationerna.

millionboy - 2013-04-03 13:13:32

Mycket klokt att välja hcp framför raka. Blir nog rygg.