Speltips

Speltips Barcelona v PSG

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-10 20:45 Spela här

Speltips Barcelona v PSG
Land: Internationellt Liga: Champions League
Odds: 1,80 Speltips: BLGM
2013-04-10 20:45 Barcelona v PSG BLGM 1,80 holms

Eftersom att Barcelona alltid gör mål hemma så kan vi genast döpa om det här spelet till: Gör PSG minst ett mål ikväll?
Och på den frågan så vill jag hävda ett rungande ja.
Vi backar tillbaka en vecka, då jag i en blogg och ett sidospel till kvällen rekade Zlatan fler mål än David Villa till glada 4,20. Det stod ungefär såhär:

"Vill minnas att PSG och Barcelona möttes i nån träningsmatch för inte så längesedan, 2-2 med Zlatan som målskytt. Nu skulle inte 2-2 räcka speciellt långt. För vi vet ju alla vad som väntar i Spanien sen. Men Zlatan kan ha bestämt sig för att i alla fall göra vad som behövs framåt, och då skrämmer ingen backlinje i Barcelona. Det finns andra färdigheter i det laget"

Nu är det två raka matcher lagen emellan som har slutat 2-2. Och det har ju med att göra att varje gång bollen kommer in i det spanska straffområdet högre än knähöjd så blir det farligt. Och det är som bekant rätt svårt att värja sig emot det under en fotbollsmatch som på seniornivå varar i 90 minuter.

PSG kommer såklart att få sina chanser även idag. Precis som Celta Vigo, Rayo Vallecano, Mallorca eller Levante har fått den här säsongen. Och utnyttjat det.
Och för att inte nämna Celtic som också gjorde det bra på Nou Camp. Det går alltså att straffa Barca i deras lejonkula, de flesta lagen löser det. Alltså inte straffa så att det ger några poäng, utan i den mening att hamna i målprotokollet minst en gång.

Det franska tv-spelslaget, som ingen i världen håller på i normala fall, kan inte heller backa hem och ställa en köttmur på egen planhalva under matchens gång. Man MÅSTE göra mål för att den här drömmen ska leva vidare. Vilket gör det här spelet än bättre.

PSG borde helt klart göra minst ett. Om Barcelona sedan gör två, tre eller fyra, det spelar sedan mindre roll.

holms - 10 April, 2013, 06:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!