Speltips

Speltips Fässberg-Assyriska BK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-13 13:00 Spela här

Speltips Fässberg-Assyriska BK
Land: Sverige Liga: Div 2 Västra Götaland
Odds: 1.90 Speltips: 2
2013-04-13 13:00 Fässberg-Assyriska BK 2 1.90 Killer

Fässbergs IF gjorde en mycket fin säsong som nykomling i Division 2 Västra Götaland ifjol. Laget slutade på en fjärdeplats med 32 inspelade poäng. Men mycket har hänt sedan dess. Tränartrion som har lett klubben under flera år och tagit Fässberg till stora sportsliga framgångar har alla lämnat för nya uppdrag. Flera av de äldre spelarna har slutat eller varvat ner och de största unga talangerna har gått vidare.

De talangfulla bröderna Gustafson har lämnat för spel i BK Häcken. Där främst Simon har oerhört stor potential och har redan fått göra två inhopp för Häcken i Allsvenskan. Mittfältaren stod för nio ligamål & nästan lika många assist förra säsongen och var en bidragande orsak till Fässbergs fina tabellplacering. Tvillingbror Samuel var även han en av nyckelfigurerna i Fässberg. Yttern Jashar Gorani (9 mål + 7 assist ifjol) har lämnat för spel i just Assyriska BK och anfallaren Robert Carlsson (9 ligamål ifjol) har även han lämnat klubben.


Assyriska BK får precis som ifjol förhandstipsen (tillsammans med främst Norrby) av både spelbolag som tränare i de övriga klubbarna inför säsongen. Assyriska var seriens målgladaste lag ifjol och ser med skyttekungen Abubacarr Nyass och några intressanta nyförvärv mycket spännande ut framåt även denna säsongen.

Assyriska BK stod för en fin säsong ifjol. Assyriska var en maskin på sitt konstgräs hemma på Ruddalen och solida på bortaplan även om laget stod för några bottennapp vid några få tillfällen. Assyriska var mycket nära seriesegern förra säsongen då laget hade allt i egna händer inför sista omgången. Ett avhängt Lindome väntade på bortaplan. Assyriska kom inte upp i sin normala klass och förlorade den matchen samtidigt som Torslanda vann sinn match och la vantarna om seriesegerm och platsen till Söderettan. Assyriska stod för ett bra genrep när laget spelade 2-2 mot Division 1 laget Utsiktens BK för en vecka sedan.


Fässbergs ordinarie hemmaplan Åbyvallen byggs om så premiären är flyttad till Kållereds IP Konstgräs.


Fässberg kommer få slåss för sin överlevnad denna säsongen. Jag har svårt att se något annat. Laget har tappat alldeles för många av de spelare som bar laget under fjolåret. Assyriska känns som sagt spännande ut och ska vara med och slåss om seriesegern. ABK har en bredare trupp detta året. Assyriska vann båda mötena lagen emellan ifjol. Premiärer är överlag alltid luriga då man inte riktigt vet vart man har lagen. Därför kan det vara smart att hålla nere insatserna. Men gästerna ska ses med bra segerchans här.

Killer - 12 April, 2013, 11:19

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-04-13 08:15:59

Ryggas hårt

svenskatips - 2013-04-12 11:41:23

Haha nice Killer, skrev precis en rek också på Assyriska och vi är inne på samma spår båda två. Kan inte se hur Fässberg ska kunna röra Assyriska imorgon.