Speltips

Speltips Stabaek-Kristiansund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-13 15:30 Spela här

Speltips Stabaek-Kristiansund
Land: Norge Liga: Adeccoligaen
Odds: 3.9 Speltips: KBK -0.5
2013-04-13 15:30 Stabaek-Kristiansund KBK -0.5 3.9 Rizmo

Förra årets Tippeligalag Stabaek möter i sin första hemmamatch för säsongen förra årets div 2 lag Kristiansund BK.

Stabaek åkte ur högsta divisionen 2012 med 17p på 30 matcher. Man förlorade i stort sett allt och man har inför säsongen förlorat en hel del spelare också. Man har behållt någon enstaka spelare med rutin från spel i de högre divisionerna men har fyllt på med juniorspelare som getts proffskontrakt. Har inte alltför bred trupp och en hel del orutin.
Under försäsongen har man dock levt på ungdomlig entusiasm och gjort det bra ifrån sig med segrar mot divisionkollegor som Strömmen, Fredrikstad och Kongsvinger.

I Stabaek tror man på chansen till att spela sig till en plats i Tippeligan nästa säsong men i realiteten kommer det bli extremt tufft. Efter alla förluster förra året kan det vara svårt att slå om direkt till att börja vinna massa matcher igen.

Första seriematchen spelade man 2-2 borta mot Ham Kam. Man var egentligen inte alls med från början, var väldigt spända och det fina spelet man vill spela låste sig. Man krigade inte tillräckligt och hade egentligen en del tur som fick med sig poäng.
Nu ska man spela hemma men mattan är enligt hemsidan lite ojämn och det ska bli svårt att rulla boll som är Stabaeks melodi för säsongen.

Kristiansund vann div 2 i stil med bara 2 förluster och 18 poäng före tvåan. 77-18 i målskillnad. Man är en storsatsande klubb med en bank i ryggen som pumar in pengar i klubben. Detta blir årets stora överraskning, man har fyllt på bra med spelare och har en bred, fin trupp. Är riktigt solida defensivt (3 insläppta på 9 träningsmatcher i vinter) och framåt har man nysignerade Mendy som gjorde 27 mål för Elverum i div 2 (som också spelar Adecco i år) och Kalludra som blir spännande att följa. Mendy gjorde mål premiären mot sitt gamla lag Elverum, en match KBK vann klart med 3-1.

KBK tränas av Geir Bakke som i slutet av 2011 lämnade Stabaek som assisterande för att bli huvudtränare i just KBK. Han vet nog hur han ska spela mot sitt gamla lag och vad man måste se upp med.

Stabaek kommer vilja föra matchen men kan bli svårt på underlaget, i första matchen tog man inte fighten heller och jag kan se KBK ge dom en riktigt fight. Ingen press på bortalaget och man kan bara ligga och försvara sig för att ställa om med giftiga kontringar med snabba anfallare.

Jag väljer att spela KBK -0.5 för oddset är fantastiskt, såna odds får man inte på KBK senare på säsongen. Man kan såklart safea lite och spela DNB till bra odds också.

KBK rivstartade senast och ledde 3-0 i ht och jag provar mig på ht/ft på dem också.

KBK -0.5 odds 3.9 4/10 units.
KBK ht/ft odds 6.0 1/10 units.

Lycka till!

Rizmo - 13 April, 2013, 09:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!