Speltips

Speltips Luleå v Skellefteå

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-04-14 16:00 Spela här

Speltips Luleå v Skellefteå
Land: Sverige Liga: Sm-slutspel
Odds: 2,25 Speltips: Över 4,5 mål
2013-04-14 16:00 Luleå v Skellefteå Över 4,5 mål 2,25 holms

När jag var liten så fanns överhuvudtaget inte spelalternativet under/över 5,5 mål. Kan tyckas overkligt för er yngre, men så var det. Om det var u/ö 4,5 mål som gällde då? Nej du, det var 6,5 mål som linan alltid låg på.
Annorlunda idag, det ska vi ju ha klart för oss. Spel förr på över 6,5 mål kunde ibland pröjsa 1,70-1,80. Idag när det är sm-final så finner 1,50 på över 3,5 mål. Det är sannerligen nya tider.

Jag såg gårdagens match med ena ögat. Höll på att skruva möbler (eller, jag assisterade kamrat Yala med bira medan han skruvade åt mig, själv är jag oduglig och kallade vid ett tillfälle ritningen för karta, utan att själv förstå hur korkat det lät) medan tv:n stod på i bakgrunden. Och det måste vi väl ändå säga, att om inte Johan Gustavsson haft en av sina bättre dagar igår, då hade inte den där matchen slutat 0-0, det är vi nog många som är rörande överens om.

Jag vill också gärna minnas den senaste matchen i elitserien jag såg lagen emellen, då med båda ögonen. 0-0 efter första perioden och sedan 3-3 efter full tid. Då såg vi allt annat än en stängd match där lagen bytte chanser med varandra. Eller, Luleå hade flest och bäst chanser, och borde vunnit matchen. Man visade att det inte BEHÖVER vara en stängd och målsnål historia när Luleå och Skellefteå möts.
Idag är det Luleå som har hemmaplan. Som ska trumma på. Det duger inte att parkera en buss framför egen blå inför en fullsatt hemmahall. Att Skellefteå med sin offensiv kommer att sätta fart på grejerna i vanlig ordning, det vet vi om.

Visst, det finns naturligtvis en risk att målvakterna spikar igen återigen. Det får man leva med. Men får vi istället ett tidigt mål här, det är trots allt ishockey vi pratar om, då känns det absolut som om 4,5 linan kan spräckas. Och 2,25, det är faktiskt rätt högt.

holms - 14 April, 2013, 09:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!