Speltips

Speltips Degerfors - Jönköpings Södra

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-18 19:00 Spela här

Speltips Degerfors - Jönköpings Södra
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 2.50 Speltips: 2
2013-04-18 19:00 Degerfors - Jönköpings Södra 2 2.50 facecat

Det är äntligen dags för Solberg och bruksgrabbarna att få kliva in på Stora Valla och spela årets första hemmamatch. Eller? Nej. Hemmapremiären spelas på största rivalernas hemmaborg, Behrn Arena i Örebro. Anledningen till detta är att Stora Vallas gräsplan är i så dåligt skick att man undrar om det ens blir några matcher på Stora Valla i år. Det ryktas om här på byn att Degerfors tvingas spela de fem första matcherna på bortaplan, eller alternativt på Behrn Arena. Detta är såklart inte positivt för varken ekonomin eller den sportsliga biten. Degerfors är ett lag som tar sina flesta poäng på hemmaplan. Degerfors samlade på sig sammanlagt 35 poäng under förra säsongen, 24 av dessa kom på hemmaplan. Man lyckades endast vinna 2 bortamatcher. Så vi kan enkelt konstatera att Degerfors är ett utpräglat hemmalag och att det är hemma på naturgräset man ska samla på sig de poäng som krävs för att klara ett nytt kontrakt. Ja, det är där nere Degerfors kommer att vara även denna säsong.

Degerfors har börjat årets Superetta på sämsta möjliga sätt. 1-0 förlust borta i premiären mot Landskrona. Enligt rapporter spelade ändå Degerfors rätt bra första halvlek men orkade inte stå emot de svartvita i andra. Andra matchen. Borta mot GAIS. Underläge 3-0 efter cirkus en timmes spel och ännu en förlust. En tendens i de två första matcherna är att Degerfors stundtals ändå spelar rätt bra fotboll. Men det saknas något. En målskytt. Anledningen till varför Degerfors klarade nytt kontrakt förra säsongen heter Peter Samuelsson. Han lånades in under hösten och räddade kvar Degerfors med nöd och näppe. Han är nu tillbaka i ÖSK och det innebär att det nu på anfallssidan ser tunnare ut än på väldigt länge. Alexander ”Nutt” är på skadelistan. Nyförvärvet Emil Hedsen har märkligt nog inte fått chansen än av tränare Werner. Detta innebär att det finns sisådär noll anfallare att kasta in. Vem har då spelat på topp? Jo, Niklas Klingberg. Klingberg är en defensiv mittfältare i grunden, och som även spelade mittback under några matcher på försäsongen. Att han ska bli en målfarlig avslutare helt plötsligt? Nja, då är det mer troligt att Holms blir nykterist och att Baggio blir vegetarian. Så det är främst anfallsbiten som kommer att vara Degerfors problem i år. Finns det ingen där framme som kan stänka in bollarna spelar det ingen roll om spelet på mittplan stundtals ser bra ut.

Om nu Degerfors har börjat Superettan på sämsta tänkbara sätt så är det ju andra visor hos Jönköping. Två raka segrar och toppar för nuvarande tabellen. Första matchen borta mot ”giffarna” kontrollerade Södra och vann enkelt med 3-0. Tre olika målskyttar, vilket tyder på att Södra, till skillnad från Degerfors, inte har några problem med målskyttet. Andra matchen vann man genom ett sent 2-1 mål mot ett starkt Varberg som, om man får säga så, skrällvann mot GAIS med 3-1 första matchen.

Jag tror Jönköpings Södra går segrande ur denna strid baserat på följande:

*Degerfors är ett utpräglat hemmalag och får nu spela sin första hemmamatch på neutral plan.
*Degerfors har två raka förluster – Jönköping har två raka vinster.
*Degerfors har gjort ett mål framåt, det målet gjorde vänsteryttern Ayaz, född 94. Jönköping har gjort fem mål, fyra olika målskyttar.
*Degerfors första hemmamatch förra säsongen var också mot Jönköping. Den matchen förlorade man med 3-1.

När jag väntade in oddset på matchen trodde jag att vi skulle få runt 1.90 på Jönköpings Södra, kanske 2.00 på sin höjd. Nu när vi får hela 2.50 så blir det ju helt klart ännu mer intressant.

Degerfors trupp inför torsdagens match på Behrn arena i Örebro mot Jönköping södra: August Strömberg, Jonas Bohlin, Marcus de Bruin, Patrik Anttonen, Pontus Jakobsson, Christoffer Eriksson, Robert Medvegy, Amadayia Rennie, Daniel Sundgren, Erik Nilsson, Tobias Solberg, Jesper Karlsson, Eric Jernberg, Ferhad Ayaz, Daniel Henriksson, Emil Hedsén, Niklas Klingberg och Johan Bertilsson.
Degerfors saknar fyra spelare på grund av skador: Alexander Hjärpe, Andreas Holmberg, Andreas Haglund och Alexander Andersson.

facecat - 15 April, 2013, 16:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Bene - 2013-04-18 16:48:46

Bra rek! Som du skriver: vem ska göra mål för Degerfors? Möjligen Emil Hedsén då han spelar från start ikväll..

R.Baggio - 2013-04-16 23:33:30

Hahahahaha rolig rek=)

Jonas O. - 2013-04-16 19:59:42

Bra rek !

facecat - 2013-04-15 23:54:34

Vad har det för betydelse om jag är närking eller inte? Jag vet att Degerfors stundtals spelade fin fotboll, både mot Gais och mot Landskrona, vilket jag även påpekade i reken. Men det som saknas i Degerfors är en målskytt. En målskytt som kan göra de där målen när matcher, som du säger, står och väger 50/50. Jag har svårt att se vem som ska göra de där 15 målen under en säsong i Degerfors. Degerfors har under försäsongen spelat ett par matcher hemma på platsmattan och jag kan inte säga att jag blivit imponerad, och det är oftast spetsen som saknas. Jag såg även Degerfors träningsmatch borta mot Örebro på just Berhn Arena och det var en av de sämre insatser jag sätt av Degerfors. Så men tanke på förutsättningarna och det odds vi får på 2an så känns det spelet bäst. Sen finns det givetvis inga säkra spel och visst kan det bli som du säger, att Degerfors krigar till sig en 1-0 vinst. Men det scenariot har jag svårt att se tyvärr med tanke på Jönköpings start i S1 och att matchen nu spelas på neutral plan. Men tror du på Degerfors så är detta såklart inte en rek du ska rygga :)

vemoden - 2013-04-15 20:07:19

Klart som korvspad att Degerfors vinner, är du närking eller?
Senast mot GAIS känns siffrorna 3-0 i överkant, men faktum är att Degerfors spelade mycket bra och matchen vägde 50/50. Jag tror att spelarna i Degerfors kommer att vara mycket taggade med stor revanschlust och kriga till sig 3 poäng med en 1-0 vinst, vem som kommer göra målet kan man spekulera i. Tror även att plastgräset i Öre*** kommer att gynna Degerfors i och med deras snabba yttermittfältare.