Behöver jag skriva upp den här matchen? Tidig seriefinal, två av sveriges största klubbar, mycket folk och så vidare och så vidare.

Oviss match, men jag väljer att spela X i halvtid till 2,10 på bet365 . Baserar spelet på känslan hur matchbilden blir.

Blåvitt har tre skador på Daniel Sobralense, Ludwig Augustinsson och Pontus Farnerud, även om den sistnämnda finns med i matchtruppen lär han inte spela. Jakob Johansson är avstängd, vilket är ett tungt avbräck. Troligen ersätter Nordin Gerzic på innermittfältet samtidigt som Emil Salomonsson tar högermittfältspositionen. I övrigt lär det bli samma lag som tidigare.

I MFF väntas Pontus Jansson spela igen. Skadeläget har sett mörkt ut och laget saknar fortfarande en del spelare. Rantie och Eriksson var två frågetecken inför matchen men väntas kunna spela.

Trolig startelva:

Robin Olsen
Albornoz - Pontus Jansson- Helander - Ricardinho
Hamad - Friberg - Halsti - Thern
Rantie - Eriksson

Vad kan vi vänta oss för matchbild här? Jag tror det blir en tight inledning med två försiktiga lag. IFK ska hitta ett spel utan Jakob Johansson. MFF visade mot AIK (omedvetet eller inte) att laget kan backa hem och spela cyniskt på bortaplan mot starkt motstånd. Å andra sidan spelade underlaget in i den matchen, men ändå. Samtidigt är båda lagen väldigt duktiga defensivt och bra på att ställa om - att släppa in första målet är alltså verkligen inte att rekommendera här. Ser det som troligt med 0-0 i paus, men då under 0,5 mål i första bara ger 2,62 väljer jag att spela X i ht då den lilla 1-1-livlinan finns.

Blåvitt har spelat X i ht (0-0) 2/5 hittills.
MFF har spelat x i ht ( 2 st 0-0 och en 1-1) 3/5 hittills.

Spelar detta strax under medel. OBSERVERA MATCHSTARTEN 18.30!

Kommentera här eller på Twitter (@nokkan21).


This is the stats tab
This is the post tip