Speltips

Speltips Helsingborg - Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-27 16:00 Spela här

Speltips Helsingborg - Gefle
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.25 Speltips: 1 (-1,5)
2013-04-27 16:00 Helsingborg - Gefle 1 (-1,5) 2.25 Polsater

Det är rätt knepiga matcher i Allsvenskan på lördagen, men jag tycker att Helsingborg -1,5 till2,25 är spelvärt hemma mot Gefle. Jag vet att det är en uppenbar favorit och det är ganska klassiskt att i allsvenska sammanhang underskatta Gefle gentemot de andra lagen. Men jag kan helt enkelt inte blunda för att det här oddset känns bra.

Titta på resultatraden när dessa har mötts på Olympia:

Svenska cupen 2013: 3-1
Allsvenskan 2012: 4-1
Allsvenskan 2011: 3-0
Allsvenskan 2010: 3-1
Allsvenskan 2009: 2-0
Allsvenskan 2008: 2-2
Allsvenskan 2007: 3-1
Allsvenskan 2006: 2-0
Allsvenskan 2005: 2-1


Gefles trupp: Mattias Hugosson (mv), Emil Hedvall (mv) Zakaria Abdullai, Anders Wikström, Pär Asp, Simon Lundevall, Jakob Orlov, Olof Mård, Alexander Faltsetas, Erik Olsson, Jonas Olsson, Mikael Dahlberg, Marcus Hansson, David Fällman, Johan Oremo, Sive Pekezela, Emil Bellander, Erik Törnros.

Av de som brukar spela saknas långtidsskadade Bernhardsson, Jens Portin och Jonas Lantto. Där saknas stabilitet i Portin och Bernhardsson samt kreativitet i Lantto.

Helsingborgs trupp;
Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 4. Walid Atta, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit, 26. Peter Larsson.
Mittfältare: 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 18. Rasmus Lindgren, 20. Alejandro Bedoya, 23. Daniel Nordmark, 31. Elias Andersson.
Anfallare: 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 25. David Accam.

Saknas gör ytterbacken Uronen (som dock inte spelat i år pga knäskada samt Rachid Bouaouzan (stavade jag hans efternamn rätt nu? Ett namn det är omöjligt att lära sig stava).

Gefle har inlett med två segrar och tre förluster, senast en blytung sådan då AIK avgjorde med matchens sista spark. Laget spelar som de gjort i Allsvenskan, oerhört konsekvent och utifrån sina egna förutsättningar. Det gör de otroligt bra. Ibland kan de dock åka på en del klara förluster på bortaplan, vilket jag hoppas blir fallet denna gång. jag har fått känslan med Gefle genom åren i allsvenskan att om de åker på ett tidigt baklängesmål är det nästan som att de ger upp. De inser från vilka lägen de har chans att ta poäng och det gör de jävligt bra. Men poängen de behöver ta för att greja kontrakt ska de inte ta på Olympia.

Helsingborg kommer med två bortasegrar i ryggen. Totalt har de gått 3-1-1. Bör väl tilläggas att samtliga segrar varit med mer än ett mål. Senaste hemmamatchen blev det oväntat förlust hemma mot Mjällby. Ett misslyckande spelarna inte lär vilja uppleva igen hemma på Olympia. Supporterklubben Kärnan har dessutom lanserat en kampanj, "Röd dag" där syftet är att måla Helsingborg och Olympia rött. Kampanjen verkar lyckad och förhoppningen är att det ska komma minst 10 000.

Vädret ska enligt SMHI vara perfekt för fotboll, tio grader, växlande molnighet och ingen nederbörd.

Inför en storpublik på hemmaplan tror jag att Helsingborg kommer blåsa på från start med sin imponerande offensiv. Får de ett hyfsat tidigt mål kan det nog bli en rätt klar seger här, det är min känsla. De behöver vinna för att hålla kontakten med toppduon.

Allsvenskan är ändå allsvenskan och trots att statistiken, min egen känsla och kvaliteten mellan trupperna gör -1,5 trolig väljer jag att spela detta strax under medel. I flera tidigare rekar har jag skrivit att hcp-spel på allsvenskan i regel inte är att föredra, nu har jag i och för sig rekat flera hcp-segrar (med framgång ska väl tilläggas) och jag hoppas det går bra igen.

Kommentera nedan eller på Twitter (@nokkan21)

Polsater - 27 April, 2013, 01:20

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!