Speltips

Speltips Öster - IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-01 13:30 Spela här

Speltips Öster - IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 2.25 Speltips: 2
2013-05-01 13:30 Öster - IFK Göteborg 2 2.25 mr_england

Semifinal i svenska cupen och en väldigt viktig match. Särskilt för IFK Göteborg med deras historia och som väldigt gärna vill spela i Europa. Vinnaren av Svenska Cupen får kvala till Europa League redan i höst. Det är en oerhörd morot. Om man ser det ur Göteborgs synvinkel behöver de ”bara” slå Öster och vinnaren av Djurgården-ÖIS för att vara tillbaka i Europa.

Öster har gjort det bra så här långt i både cupen och allsvenskan. I allsvenskan har man tagit åtta poäng på sex matcher. Att nykomlingar startar serien bra är dock inget ovanligt och jag tyckte Öster blev lite avslöjade i senaste 1-3 förlusten hemma mot Elfsborg där man tydligt såg skillnaden mellan ett förväntat topp- och bottenlag. I cupen har Öster gått vidare efter att ha mött GIF Sundsvall, Malmö FF, IK Frej Täby och Sirius.

Öster har inga stora problem i sin trupp och tränare Andreas Thomsson är nöjd med laget trots tufft matchande. Inför den här matchen utgår Matteo Blomqvist-Zampi och Pablo Pinones-Arce tar plats i truppen. Öster är ett lag som försöker spela fotboll och det hedrar dem. Jag tror dock det är något som passar Göteborg.

I IFK Göteborg talar man om att det här är en av de viktigaste matcherna i klubben på flera år och man vill väldigt gärna spela i Europa. Det kommer bli full satsning på den här semifinalen. Det har varit en del prat om att Göteborg har skadeproblem inför den här matchen. Särskilt defensivt. Backarna Bjärsmyr, Dyrestam och Waehler är dock med i truppen och Sobralense är tillbaka efter en lårskada så Göteborg kommer kunna ställa upp med ett lika bra lag som tidigare under säsongen.

Göteborg har startat säsongen riktigt bra och leder allsvenskan efter att ha tagit 14 poäng på sex matcher. Man har två vinster och en oavgjord på bortaplan. I cupen har Göteborg gått vidare efter att ha mött Kalmar FF, Nyköping, Brage och Helsingborg.

Jag skulle vilja sammanfatta den här matchen som att klass slår avtagande form och jag tror mycket på Göteborg i det här mötet. Öster är inget dåligt lag men jag tror heller inte de är så bra som poängskörden visar efter inledningen av allsvenskan. Göteborg är ett väldigt bra bortalag, särskilt mot ett spelande lag som de ställs mot den här gången. Försvaret är disciplinerat, mittfältet där Jakob Johansson är tillbaka jämfört med senast är bra både offensivt och defensivt och man har farliga och mycket snabba kontringsspelare i Tobias Hysén och David Moberg Karlsson. Då det inte fungerade riktigt med Hannes Stiller från start senast skulle det förvåna mig om inte David Moberg Karlsson är tillbaka i startelvan den här gången. Göteborg kommer då starta med två väldigt snabba spelare på topp. Göteborg imponerar inte alltid spelmässigt men de är disciplinerade, tunga och farliga framåt. Göteborg kommer spela stabilt och till slut bryta ner Öster med sina offensiva kvalitetsspelare.

Båda lagen vill självklart vinna den här matchen men jag tror den betyder mer för Göteborg. Jag tror att Göteborg har en bra vinstchans och oddset på en bortaseger lockar.

Spel: Öster – IFK Göteborg 2 – odds 2.25 bet365

Östers trupp:
Målvakter: Alexander Nadj, Robertino Kljajic
Backar: Månz Karlsson, Stefan Karlsson, Elmin Nurkic, Juan Robledo, Johan Andersson
Mittfältare: Kenny Pavey, Alexander Henningsson, Vlado Zlojutro, Marcus Bergholtz, Johan Persson, Josef Elvby, Darijan Bojanic, Fredrik Lundgren
Anfallare: Freddy Söderberg, Denis Velic, Pablo Piñones-Arce

IFK Göteborgs trupp:
Målvakter: John Alvbåge, Marcus Sandberg
Backar: Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam, Logi Valgardsson
Mittfältare: Sam Larsson, Joel Allansson, Philip Haglund, Jakob Johansson, Nordin Gerzic, Daniel Sobralense
Anfallare: Tobias Hysén, Robin Söder, David Moberg Karlsson, Hannes Stiller

mr_england - 30 April, 2013, 23:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!