Speltips

Speltips Elfsborg - Mjällby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-05 15:00 Spela här

Speltips Elfsborg - Mjällby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: 1 (Asian -1)
2013-05-05 15:00 Elfsborg - Mjällby 1 (Asian -1) 1.80 Polsater

Spelar Elfsborg asian -1 till det i mitt tycke omotiverat höga oddset 1.80. Void vid Elfsborgsvinst med uddamålet alltså.

Ingen jättelång motivering denna gång, tycker helt enkelt att klasskillnaden mellan lagen borde visa sig tydligt på Borås Arena.

Det är väl bara att medge att Mjällby överraskat positivt hittills. Laget har tagit mer poäng än vad jag trodde och spelat helt okej i de matcher jag sett dem i.

Nu är det dock så att laget ska åka till Borås och spela boll på söndag. Elfsborg har kommit i gång på slutet och kommer till matchen med två raka segrar. Att det inte skulle bli tredje raka segern hemma mot Mjällby finns inte på kartan enligt mig.

I förra matchen saknades Keene och norrmannen Haugen, båda med lättare skavanker. Båda borde vara tillgängliga för spel mot Mjällby. Sedan tidigare skanas även Niklas Hult. Även utan deras medverkan så är Elfsborgs trupp så pass bred att de borde klara av att besegra MJällby på hemmaplan relativt enkelt.

Elfsborg har nu fyra pinnar upp till toppduon och har inte råd att tappa poäng i den här typen av matcher på hemmaplan.

Mjällby då? Ja, de gjorde sitt senast när de vann en målrik match hemma mot BP med 4-2. För att klara kontraktet är det ju där de ska hämta poängen, inte borta mot Elfsborg. Jasmin Sudic är tillbaka efter att ha varit avstängd senast, vilket naturligtvis är ett plus. Övriga skador: Pär Ericsson, William Leandersson, Samuel Petrone (långtidsskadade). Anton Dahlström (knäet), Daniel Nicklasson (lätt bristning baksida lår).

Kan inte se något annat än att Elfsborg vinner det här.Som jag ser det är det klasskillnad mellan lagen. Sätter Elfsborg lite fart hemma på konstgräset ska det bara märkas. Segern borde bli klar och den som vågar lite mer kan hitta 2.35 på -1,5 för Elfsborg. Själv spelar jag dock asian -1 till 1,8 då det räddar mig vid en uddamålsvinst för boråsarna.

Motsvarande möte i fjol slutade 0-0.
Året innan vann dock Elfsborg med 4-0 och 2010 blev det 2-0.

Det här spelas tungt från min sida redan nu, då det inte är otänkbart att oddset sänks något eftersom det i min mening ligger lite högt. Å andra sidan lär det knappast bli någon oddsslakt så den som vill vänta in slutgiltiga laguppställningar och trupper kan även göra det.

Kommentera nedan eller @nokkan21.

Kommer förmodligen något ytterligare spel i denna AS-omgång - så håll utkik!

Polsater - 02 Maj, 2013, 13:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Pettson - 2013-05-05 08:17:42

Maif tycker inte om att lira på konstgräs och som så många säsonger tidigare spelas ellos hemma och sällan sällan(passande motstånd) borta.

Jonas O. - 2013-05-04 20:29:11

Snyggt med Proddell!

Pettson - 2013-05-02 16:19:51

in på -1.5!! :-)