Speltips IFK Uddevalla-Götene IF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2013-05-04 15:00
Land: Sverige
Liga: Div 2 NG
Odds: 2.00
Tips: 1
IFK Uddevalla gjorde en mycket bra säsong i Division 2 VG som nykomling ifjol och slutade på en femteplats. Ny huvudtränare är rutinerade Joakim Jensen som avslutade sin aktiva spelarkarriär så sent som förra året. Laget har börjat säsongen okej. Det blev förlust i seriepremiären borta mot Jonsered men segern hemma mot IFK Åmål följdes upp med en mycket tung poäng borta mot en av förhandsfavoriten IK Gauthiod efter två sena mål förra helgen. IFK Uddevalla gjorde en mycket smart värvning inför säsongen i Angelo Vega med meriter från Örgryte, Qviding och närmast IK Oddevold. Vega är i sina bästa stunder riktigt bra och håller högre klass än division 2. Angelo har själv sagt att han behövde en nytändning och tyckte det var spännande att följa med Jensen över till IFK Uddevalla. Vega missade de två inledande omgångarna på grund av ljumskproblem men fick 40 minuter i kroppen mot Gauthiod senast och kom även med i målprotokollet. Det är troligt att han kommer vara redo för 90 minuter här och det är ett jätteplus.


Götene IF slutade precis ovanför nedflyttningsstrecket ifjol. Götene oerhört bortasvaga då med en seger på elva försök och har haft problem på resande fot de senaste säsongerna. Anledningen till det höga oddset är Götenes fina inledning. Visst, oerhört viktiga poäng men jag tycker inte man ska dra för stora växlar av resultaten. Två mål på fasta situationer mot Rynninge som inte kommer upp i normal klass och en seger mot svaga Sävedalen säger inte mycket. I förra omgången fick man in en kvittering mot Carlstad United i 95:e(!) minuten. Enligt rapporter var det fullt orättvist då Carlstad var det klart bättre laget och borde avgjort matchen tidigare. Viktige Viktor Berntsson fick syna det röda kortet sent senast och är avstängd här. Det finns även några skador som stör. Anfallaren Oskar Johansson slet av hälsenan före premiären. På skadelistan finns även anfallskollegan Christoffer Apell. Mittbacken Oskar Callerud drog bakre korsbandet i matchen mot Sävedalen och blir borta ett bra tag.

IFK Uddevalla har en spännande trupp med en blandning av unga och mer rutinerade spelare och visade redan ifjol att man är här för att etablera sig. Ska tillhöra övre halvan även denna säsongen. Götene kommer naturligtvis inte finnas med i någon toppstrid när vi summerar serien till hösten utan kommer tillhöra undre halvan av tabellen, något annat hade förvånat mig. Jag rankar IFK Uddevalla högre, man har hemmaplan fördelning och gästerna har några avbräck. Jag tycker IFK ska ses med högre segerchanser än oddset visar och därför blir det spel. Motsvarande möte ifjol vann Uddevalla med 1-0. 2-0 här?

Och som vanligt så finns det INGA säkra spel och ni ryggar som vanligt på helt egen risk. Det är mina personliga tankar och vad jag tror som skrivs. Håller ni inte med om det som står så avstår ni spel. Jag skriver detta för det finns folk som aldrig lär sig och gnäller på rekare så fort det blir ett förlustspel.
Spela på IFK Uddevalla-Götene IF hos Expekt
Spela nu
Killer - 3 Maj 2013 - 20:24
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Jonas O. - 2013-05-03 22:29

Killer dina rekar är ett föredöme ärvde man blir sugen på se matchen :))
Nä men rygg blir det !

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: