Speltips

Speltips AIK - IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-06 19:00 Spela här

Speltips AIK - IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.20 Speltips: 2 AH 0
2013-05-06 19:00 AIK - IFK Göteborg 2 AH 0 2.20 mr_england

Spel: Göteborg med asian handiap 0 till oddset 2.20 hos bet365 . Det innebär att vi får oddset 2.20 om Göteborg vinner matchen och pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort. Asian handicap är den bästa spelform som finns. Om ditt spelbolag inte erbjuder asian handicap. Byt!

Jag hade egentligen kunnat kopiera min rek från i onsdags då jag rekade IFK Göteborg att vinna borta mot Öster då jag tror på ett liknande scenario den här gången. Även om AIK kanske är marginellt bättre än Öster så kommer deras långsamma och tröga backlinje få väldigt svårt mot Göteborgs snabba anfall. AIK kommer säkert ha mycket boll, spela ok och skylla på otur då de förlorat matchen. Precis som många andra lag som mött och kommer möta Göteborg den här säsongen. Det är dock en medveten strategi från Göteborg och hur de spelar. Om man rekar emot Göteborg för att man inte tycker att de håller måttet spelmässigt i matcherna är man ute på hal is…

AIK har startat säsongen svagt med en seger och sex poäng på sex matcher. Säsongens hittills enda seger togs i sista sekunden borta mot Gefle vilket säger en hel del om laget. Flytten till Friends har inte blivit någon succé och AIK har ännu inte lyckats vinna på sin nya hemmaarena. I de tre första hemmamatcherna har AIK spelat 0-0 mot Syrianska, 0-1 mot Malmö och 3-3 mot Halmstad.

AIK hade otur som förlorade matchen mot Malmö. I de två andra hemmamatcherna har man dock inte imponerat och man kunde lika gärna förlorat mot Syrianska som hade några farliga chanser i andra halvlek. AIK känns tunga och tröga och även om de på papperet har en del vassa spelare så känns laget överskattat. Hur bra är egentligen Henok Goitom, Daniel Majstorovic mm i dagens läge? Det stora problemet enligt min åsikt är den långsamma backlinjen. Den imponerar inte alls och det ska bli intressant att se hur de klarar sig mot Göteborg med vindsnabba anfallarna Tobias Hysén och David Moberg Karlsson. Jag tror att AIKs backlinje kommer få stora problem i den här matchen.

Göteborg har startat säsongen väldigt bra och ledde allsvenskan inför den här omgången. Nu leder Malmö med en match mer spelad. Göteborg har tagit 14 poäng på sex matcher vilket innebär fyra vinster och två oavgjorda. På bortaplan har IFK Göteborg två vinster och en oavgjord efter 3-0 mot Häcken, 0-0 mot Elfsborg och 2-1 mot Åtvidaberg. Göteborg har dessutom tagit sig till cupfinal efter bortasegrar mot Öster och Helsingborg i semi- och kvartsfinal.

Göteborg har en väldigt stabil defensiv där Bjärsmyr gör ett jättejobb med hjälp av landslagsmeriterade Adam Johansson, norrmannen Kjetil Waehler och lovande Mikael Dyrestam. Även mittfältarna Jacob Johansson och Philip Haglund bidrar starkt till Göteborgs starka defensiv. Så här långt har Göteborg bara släppt in två mål på sex matcher i allsvenskan. Mittfältet håller god klass och Jakob Johansson, som inte bara är en slitvarg utan även vass framåt, har tillsammans med Bjärsmyr varit Göteborgs bästa spelare den här säsongen. Haglund gör alltid sitt på mitten och offensivt är Sam Larsson ett intressant alternativ. Det som gör Göteborg extra intressant i den här matchen är dock deras snabba anfallare Tobias Hysén och David Moberg Karlsson. De visade toppform senast mot Öster då de tillsammans gjorde fyra mål och såg riktigt vassa ut. Moberg Karlsson bevisade då även för tränare Stahre att de var ett misstag att peta honom mot Malmö då Göteborg inte alls såg lika farliga ut framåt i den matchen. Jag tror att Hysén och Moberg Karlsson kan få en riktigt rolig afton mot AIKs tröga backlinje som inte alls har imponerat på mig och som släppte in tre mål hemma mot Halmstad senast.

Göteborg är ett riktigt bra bortalag och den här matchen kan passa dem perfekt då de kan backa hem utan krav på att gå framåt och sedan utnyttja det de är bäst på – snabba omställningar. Göteborg imponerar inte alltid spelmässigt men är disciplinerade, har allsvenskans bästa defensiv och är livsfarliga framåt. Det är ingen dålig grund att stå på! Göteborg kommer spela stabilt och precis som senast mot Öster till slut straffa AIK med sina offensiva kvalitetsspelare och sitt vassa kontringsspel. Det är i alla fall min teori och jag är väldigt förvånad över att AIK är favorit att vinna den här matchen. Jag tror mer på Göteborg och då bet365 är väldigt generösa i oddssättningen kan vi till och med spela Göteborg med asian handicap 0 (pengarna tillbaka vid oavgjort) och ändå få en bra bit över två gånger pengarna. Ett kanonodds!

Spel: Göteborg med asian handicap 0 – odds 2.20 bet365

Även om det känns jobbigt och svårt att spekulera i hur Ivan Turinas tragiska och plötsliga bortgång påverkar AIK och matchresultatet så är det något som man som spelare tyvärr måste göra då hela matchens inramning kommer handla om det här. I slutändan är det dock lagens kvalitet som brukar avgöra och jag tror att så är fallet även den här gången. Självklart kommer AIK-spelarna ge allt för att hylla Ivan och för att stödja hans familj men det finns även många andra saker som påverkar och som man nog behöver vara utbildad psykolog för att börja rota i. Även om det inte är samma situation och inte handlade om ett dödsfall så hade vi nyligen en match där det spekulerades mycket i att Djurgården skulle sluta samman och ge allt och vinna matchen efter att tränare Magnus Pehrsson avgick efter påstådda hot. Den matchen slutade med att Djurgården förlorade med 1-0 hemma mot Syrianska. Oavsett hur den här tragiska händelsen påverkar matchen så hoppas jag att Ivan Turina och hans familj får en fantastiskt fin hyllning – av både AIKs och Göteborgs fans. R.I.P. Ivan Turina.

mr_england - 05 Maj, 2013, 12:19

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
John92 - 2013-05-05 14:54:36

Jag håller Göteborg som ett bättre lag, men AIK vinner som en hyllning till Ivan Turina.