Speltips

Speltips Gefle - Kalmar FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-06 19:00 Spela här

Speltips Gefle - Kalmar FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 8.00 Speltips: 0-0
2013-05-06 19:00 Gefle - Kalmar FF 0-0 8.00 Polsater

Tråkigt att Elfsborg missade ett antal chanser (bl.a en straff) så att söndagsspelet blev void. Å andra sidan levererade ju Prodell på lördagen, så helgen får väl anses lyckad.

I skuggan av stormatchen AIK - IFK Göteborg spelas det fotboll även på Strömvallen i Gävle. Hemmalaget Gefle ska ta sig an Kalmar FF. Jag väljer att spela en liten slant på resultatet 0-0 till 8.00 gånger pengarna.

Något av ett långskott. Såklart. Men jag tycker att 8 gånger pengarna är lite för lockande för att motstå.
100/8 = 12,5. Att bara 12-13 av 100 matcher mellan dessa båda på Strömvallen skulle sluta 0-0 kan jag inte se. Skulle snarare uppskatta att runt en av fem/sex matcher skulle sluta mållösa.

Senaste inbördes möten i Allsvenskan:

30.09.12 ALL Gefle - Kalmar 0 : 0
21.04.12 ALL Kalmar - Gefle 0 : 1
26.09.11 ALL Gefle - Kalmar 1 : 1
11.06.11 ALL Kalmar - Gefle 0 : 0
03.10.10 ALL Kalmar - Gefle 1 : 1
02.05.10 ALL Gefle - Kalmar 0 : 0
15.08.09 ALL Kalmar - Gefle 1 : 1
06.04.09 ALL Gefle - Kalmar 1 : 1

Inga målfester direkt.

Jag bevittnade Kalmar FF - Åtvidaberg förra veckan och den matchen blev en bekräftelse på det många sagt om KFF i år. Laget spelar ett bättre passningsspel än på länge, dock i princip enbart på mittplan. På offensiv tredjedel är laget ganska så jävla ofarliga allt som oftast. Skadade Sebastian Andersson saknas något enormt som den tunge centertanken längst fram. Jonathan Mcdonald som oftast spelat där i år har absolut inte rosat marknaden och senast fick Papa Diouf chansen utan att göra det så mycket bättre. Bakom finns ett koppel talangfulla mittfältare som har en del kreativitet, men de är inte riktigt på den höga allsvenska nivån att de kan skapa chanser på egen hand än. På sikt kan det bli riktigt bra, inte minst när Sebastian Andersson är tillbaka. Kalmar har bevisat att de har haft det tufft mot välorganiserade lag som faller hemåt, därför borde Gefle passa riktigt illa. Senast fick Åtvidaberg en tidig utvisning och föll långt bakåt. Kalmar hade ett ett stort bollinnehav, dock utan att skapa något vasst framåt på i princip hela matchen.

Bakåt ser det i vanlig ordning ruskigt stabilt ut. Arajuuri och Thorbjörnsson har spelat ihop sig till ett riktigt bra allsvenskt mittbackspar. Till matchen mot Gefle är det dock lite brist på ytterbackar, då både Emin Nouri och Jörgen Skjelvik saknas. Detta, kan jag tänka mig, borde innebära att Rasmus Sjöstedt spelar högerback och att Mats Solheim tar klivet över på vänstern - en väldigt defensivt stark backlinje.

Kalmar saknar: Ludvig Öhman, Jörgen Skjelvik, Zlatan Azinovic, Tobias Eriksson, Erik Israelsson, Sebastian Andersson, Emin Nouri, Lucas Hägg Johansson och Daniel Mendes.

Motsvarande möte i fjol slutade 0-0 och det var väl ungefär lika kul som det låter. På Guldfågeln satt jag och frös och fick bevittna en bedrövlig fotbollsmatch där Kalmar helt saknade förmåga att bryta ner motståndet. Vågar man hoppas på något liknande på måndagskvällen?

Gefle vet man alltid vad man får av, även om laget både släppt in och gjort lite fler mål än vanligt i Svenska Cupen och den allsvenska säsongsupptakten. Det är ett välorganiserat lag som inte gärna bjuder på mycket bakåt. Framåt litar de mycket på firma Dahlberg/Oremo. Tror dock att de kommer få problem mot Thorbjörnsson och Arajuuri, som är riktigt vassa huvudspelare. Duktige Jonas Lantto är dessutom skadad och Pär Asp är avstängd.

Min ursprungstanke var att spela under 1,5 mål, men oddset var för tråkigt för det så jag väljer en mindre insats på det här resultatspelet. Jag ser framför mig en tråkig match där ett skadedrabbat Kalmar är rätt nöjda med en poäng och inte kommer bjuda på så mycket ytor. Ett resultatspel är ju alltid vanskligt så håll nere insatserna.

Men som jag skrev ovan, tycker oddset är för högt för att motstå. Lagens försvarsspel borde passa lagens respektive offensiv dåligt. För Gefle är det säkert också viktigt att stänga igen bakåt efter att ha släppt in fem senast borta mot Helsingborg.

Kommer följa matchen och om det går som jag hoppas kommer det finnas bra möjligheter att säkra upp insatsen. Följ mig gärna på Twitter (@nokkan21) för att ta del av det eller om ni har någon annan fråga. Kommentera gärna nedan som vanligt.

Polsater - 05 Maj, 2013, 19:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!