Speltips

Speltips Benfica v Estoril

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-06 21:00 Spela här

Speltips Benfica v Estoril
Land: Portugal Liga: Primeria Liga
Odds: 1,70 Speltips: 1 -1,5
2013-05-06 21:00 Benfica v Estoril 1 -1,5 1,70 holms

Det drar ihop sig i ligorna ute i Europa, och så även då naturligtvis i Portugal. Där der ser ut lite som vanligt.
Benfica vs. Porto. Ligatoppen ser ut ungefär så här:

1. Benfica 73
2. Porto 72
3. Pacos Ferreira 53

Med andra ord ett tvåmannarace, precis som vi är vana med. Och det är Benfica som sitter i ett gigantiskt förarsäte. Inte bara det faktumet att man har allt i egna händer med den extra poängens försprång. Benfica spelar idag sin match nummer 28. Och det är en siffra Porto redan står på. Så, vinst i kväll och försprånget hastigt och lustigt (för Benfica-fansen) är hela fyra poäng. Med två omgångar kvar.

Och hemma på Estadio da Luz har Benfica varit omutliga hela säsongen.
13 11 2 0 38- 7 31
Det är siffror som skrämmer de flesta lagen. Och det inte bara hemma i den inhemska ligan utan det där är en plats som många lag i Europa helst av allt vill slippa besöka.
Och idag väntar alltså ett stycke Estoril. Och visst, det är en klubb som ligger sexa i ligan. Men om jag illustrerade Pacos långt bakom de två i toppen, trots en tredjeplats, då är ju Estoril än längre ned med sina trötta 38 poäng. 35 pinnar bakom Benfica.
För Estorils del så skiljer man sig inte speciellt mycket från andra lag. Vad gäller hemma och bortaspel.
Det är hemma man uteslutande tar sina poäng medan bortaspelet lämnar mycket mer att önska. Tre vinster på 13 matcher och endast tolv gjorda mål. För att jämföra med de två lagen som just nu ligger på nedflyttningsplats som båda i alla fall har mäktat med 13 strutar.

Det finns heller inget som helst utrymme för Benfica att slarva bort något här. För det skiljer som sagt bara en poäng ner till Porto. Och i nästa omgång så väntar just en gigantisk drabbning de båda topplagen emellan, och då vill nog Benfica ha de där fyra poängens försprång eftersom spelplatsen då är en helt annan än idag.
Inga större bekymmer i hemmalaget. Man kommer till spel med de viktigaste kuggarna, däribland de vassa herrarna framåt i Lima (tvåa i skytteligan) och Oscar Cardozo (trea i skytteligan).

Motivation och klass samlat på en och samma sida. Det är bara att trycka på gasen.

holms - 06 Maj, 2013, 07:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!