Speltips

Speltips IFK Norrköping – Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-10 19:00 Spela här

Speltips IFK Norrköping – Elfsborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.30 Speltips: Dubbel
2013-05-10 19:00 IFK Norrköping – Elfsborg Dubbel 2.30 Polsater

Efter framgång med överspel ett par dagar i rad är det på fredagskvällen äntligen dags för lite allsvenskt igen.

Spelar att båda lagen gör mål (1.72) i en dubbel med över 8 hörnor (1.33) till totalodds 2.30.

4. Elfsborg 7 3 4 0 11:6 13
8. Norrköping 7 3 1 3 11:13 10

Om vi börjar med BLGM:

I Allsvenskan har hemmalaget Peking spelat BLGM 6/7 matcher.
Elfsborg har spelat BLGM i 5/7 matcher. De har själva gjort mål 6/7.

Inbördes har 3/4 senaste slutat BLGM.

För Elfsborgs del saknas Ishizaki, målvakten Stuhr Ellegaard och Niklas Hult. Hult har varit borta ett tag men att Ishizaki saknas är ett stort avbräck. Att förstemålvakten är borta är nog inte heller något som är negativt för vårt spel. Truppen är ju dock bred, inte minst i offensiven. Viktor Claesson hoppade in mot Mjällby och gjorde det riktigt bra, så det blir nog inga problem.

För Norrköpings del saknas Nikola Tkalcic, Bobbie Friberg Da Cruz och Imad Khalili som är skadade. Där är formstarke Khalili ett avbräck, han har öst in mål på sistone. Tror dock att ersättaren, Christoffer Nyman, kommer vara ruskigt taggad att visa att det är han som ska spela bredvid Thorvaldsson. Har gått mållös i år trots att han fått spela i alla sju matcher (startat 3). Gjorde åtta mål i fjol och är en vass spelare med mycket snabbhet som borde komplettera Thorvaldsson väl.

Hörnorna då:
IFK skapar så gott som alltid ett gäng hörnor själva. På hemmaplan är det inte otänkbart att de slår 8 hörnor själva. Elfsborg med sin offensiv borde också få några hörnor. Fegar lite på linan här i stället för ett högre överspel.

Vad tror vi då om matchen?
Två lag med form som vill åt segern. Norrköping har spelat bra mot tänkta topplag, vilket de visade inte minst mot MFF senast. Elfsborg har tre raka segrar och är alltså fortsatt obesegrade. Båda lagen känner nog att de har bra segerchans och jag hoppas det blir en trevlig match inför välfyllda läktare. Kan nog bli en liten batalj mellan två lite olika spelstilar också, Norrköping som spelar ganska rakt och enkelt upp på sina forwards med ett traditionellt 4-4-2. Elfsborg är lite mer bollhållande (även om det inte är lika tydligt som för ett par säsonger sedan).

Ett spel som känns stabilt på förhand. Spelar det till medelinsats. Kommentera nedan eller twittra @nokkan21.

Polsater - 09 Maj, 2013, 21:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Moneyline - 2013-05-10 17:22:23

Håller med er föregående "talare"!
Tror även jag på en målrik historia. Som ni säger spelas denna på konstgräs. Elfsborg har offensiva lirare av rang (allsvenskt mått!) samt ser inte varför Nkpg skulle slå av på takten när dem väl har ett fungerande spel offensivt. Kan slarva ibland i defensiven (inte sett alla matcher!).
Känns lite osäkert med Elfsborg som har stabiliteten att alltid ta poäng å kan nöja sig med 1-1 alt. 0-0!

Men både tror å hoppas att Nkpg trummar på som dem gjort hela säsongen!
Även hörnorna är nog i hamn redan i första!? =)

Polsater - 2013-05-10 14:29:33

Pettson//

Samtidigt missade Elfsborg straff och hade stolpe ut, så...
Hade ju dessutom otur med skador och fick spela ett tag med tio man när det kändes som de skulle kontra in 3-1.

Vet inte om jag håller med om att det kommer bli en målsnål historia, det har väl inte riktigt var it Pekings filosofi på hemmaplan i år. Tror och hoppas att båda lagen kommer gå för seger vid 1-1. Men visst, 1-1 vore inte otänkbart.

Hörnorna då, pallade inte gräva fram statistik för det den här gången, men Peking får MINST fem egna hörnor varje match i princip. Elfsborgs offensiv garanterar också ett antal hörnor, så där är jag inte så orolig.

Pettson - 2013-05-10 12:47:52

polsater, tack för svar och håller med om det mesta, men ellos hade inte orkat vänd med asper i mål. kanske är lite tidigt ute men ville att det skulle lossna hemma mot maif(borta lirar jag sällan ellos)

lite det jag menar, 0-0garanti och så kan man spela 1-1 till ett betydligt högre odds, tror inte på ngn målkavalkad ala 2-2. för mig är detta en 1-1/0-0/0-1match, men du har den i en dubbel med hörnor, som jag har 0 kol på, och oddset dyker upp över2ggr så funkar(jag valde att läsa rek som blgm endast då jag inte spelar hörnor)

dubbla degen hade jag testat(och ett tips akta er för mr.englands AIK-rekar i år, kommer gå likea "väl" som tidigare säsong) :-)

Polsater - 2013-05-10 09:29:11

Pettson//

Inte jättebra, men jag finner värde i det. Statistiken i inledningen talar sitt tydliga språk. Att Ishi saknas är ett minus, det stämmer. Men Elfsborgs trupp är sinnessjukt bred offensivt. Keene, Bangura, Elm, Claesson, Rohdén, Svensson, Lasse Nilsson - det finns kapacitet att göra ett mål mot Norrköping som läckt en del.
Thorvaldsson småskadad senast, men han ska vara tillgänglig, då antar jag att han kan spela 90. ÄVen Norrköping har en del andra hot framåt, Smedbergs högerfot etc.

Bortaplan för Elfsborg, visst, men den spelas på konstgräs ska man komma ihåg. Elfsborg gjorde ingen supermatch senast, men ändå hade de kunnat vinna med 3/4-1 utan att det hade varit konstigt.

Nu blev det långt här, men det var lite av mina tankar i alla fall ;)

Pettson - 2013-05-09 23:34:16

hmm är 1.72 bra på blgm här?

minus att ishi är borta
plus att elleg är borta och hassan står
minus att khalili(underbart namn!) är skadad
minus att ellos har bortaplan (tänker mer värde i en chanspeng på 1-1 med risk på 0-0;-)@bet365 )
plus, att när det stämemr för ellos är de bättre, dock har det inte gjort det ofta och imponerade inte sist.
minus, thorv småskadad sist, spelar hela 90?

KennethK - 2013-05-09 21:48:09

Det verkar som två sunda spel. Jag testar över 2,5 till 1,90 också. Matchen mellan Norrköping och Häcken var fantastiskt underhållande och 4-2 var i alla fall tre mål för lite sett till alla skapade chansen. Det har varit väldigt öppet spel i matcherna mot Häcken och Helsingborg, tror att det kommer produceras en del mål imorgon också. Är lite sugen på att testa raka ettan också, men får suga på den karamellen över natten.