Speltips

Speltips ÖSK v Degerfors

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-13 19:30 Spela här

Speltips ÖSK v Degerfors
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,725 Speltips: Dif +1,5
2013-05-13 19:30 ÖSK v Degerfors Dif +1,5 1,725 holms

Truppmässigt är det förstås stor skillnad lagen emellan, det går inte att diskutera bort det på något sätt.
Men det är ju inte alls så enkelt ibland, och idag när det vankas ett derby inför över 9000 åskådare, då är det oftast andra faktorer som spelar in.

Degerfors kommer att sälja sig så oerhört dyrt och göra allt som står i sin makt för att lugga storebror på en poäng. Och det finurliga i det hela är att ingen skulle spy galla över laget om man inte klarade av det eftersom all press ligger på hemmalaget. Precis all press.
Skulle ÖSK vinna det här, då rycker folk bara på axlarna och menar att det var helt enligt planerna, vilket är en press nog så gott för att ett misslyckande ligger och morrar bakom hörnet.

Tittar vi till spelplatsen så känner Degerfors till Behrn arena, just nu, mångt mycket bättre än Stora Valla, den man ännu inte har beträtt. Däremot har man spelat två matcher på just dagens plastmatta, och också vunnit bägge. Man kommer alltså till dagens match med endast goda minnen från härifrån.

Degerfors hade också frågetecken för viktiga duon Tobias Sohlberg och Marcus de Bruin, det hade vart ett superavbräck om bägge inte hade kommit till spel. Men det sista jag läste var att båda skulle kunna spela, och så länge dom prognoserna fortfarande stämmer så finns det inget att oroa sig över vad gäller den biten. Annars saknas de vanliga spelarna, men Dif har trots allt gjort det bra hittills utan dem.

Minerna upp i ÖSK. Kamara var ett frågetecken. Men även han kommer till spel. Då finns det inga orosmoln någonstans.

Men som sagt. Ett derby. Degerfors med det större hjärtat. ÖSK med det största kunnandet. Det borgar för en tät, tuff och tight tillställning. Och även om ÖSK till slut drar det längsta strået med ett sent segermål, då sitter ju spelet ändå med tanke på att Dif har råd att förlora med just en balja.

Trampa!

holms - 13 Maj, 2013, 07:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!