Speltips

Speltips Eurovision song contest

Sport: Annat Spelstopp: 2013-05-16 21:00 Spela här

Speltips Eurovision song contest
Land: Schweiz Liga: Semi 2
Odds: 2,40 Speltips: Final
2013-05-16 21:00 Eurovision song contest Final 2,40 Ekenbladen

Spel från 2a semifinalen i ESC, Schweiz att gå till final.

Känns på förhand mer öppet i den andra semin om vilket länder som ska gå till final, några klara finns det dock som jag ser de:
Norge, Georgien, Azerbadzjan, Malta & Israel.
Norge/Danmark är just nu mina 2 största favoriter att ta hem tävligen!

Schweiz har redan ställt till med ordentliga rabalder då dem alla är med i frälsningsarmén och uppträtt med folkdräkter, eftersom politiska budskap inte är tillåtet så har det blivit mycket skriverier ang detta. jag ser det bara som positivt ur reksyfte, vilket gör att fler lägger märke till denna låt.

Schweiz har en 95årig dement gammal gubbe med i sitt band, äldst genom tiderna och bara där har man tusentals gratisröster att hämta. (vem kommer inte ihåg Moldaviens gumma som satt i gungstolen för ett antal år sedan?)
Schweiz går ut som näst sist så att låten kommer man garanterat att "komma ihåg" och för att inte tala om refrängen som sätter sig direkt efter första lysningen.

Denna låt ska lätt kunna bli bland topp 10 i denna semifinal.

Ekenbladen - 13 Maj, 2013, 18:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
palini - 2013-05-16 19:12:24

Du har säkert rätt och jag håller med. Schweiz låt sätter sig verkligen som ett jäkla stort plåster på hjärnan direkt. Det finns ju inget som säger att en låt från väst även kan gillas av öst... Men det tål ändå att tänka på. Jag tror att en del missar det här.

Det är sällan eller aldrig som de tio "bästa" låtarna går till final (hur man nu ska avgöra vilka tio som är bäst), men det handlar rätt mycket om en fördelning. För oftast är det fler låtar från "Östeuropa" som går vidare än från väst. Oftast är det 3-4 ballader som går vidare. Oftast är det lite fler (4-5) upp-tempolåtar som går vidare och sen är det en eller två lite udda/mer rockiga låtar som går vidare. Likt Lettland igår. Den missade jag helt. Jag gillade faktiskt låten, men jag trodde att det skulle falla på artistens tillkortakommanden, men det verkade ju inte spela nån roll...

Sen bör man ju även tänka på hur juryrösterna kan tänkas gå. Det brukar skilja sig avsevärt från tv-tittarna. Jag inbillar mig att juryn (har inga belägg för det) favoriserar hellre ballader och gärna med lite inslag av etno/tango/lite mer "kulturella" låtar, typ som Albanien ifjol.

aaaaa - 2013-05-16 18:23:52

Om man får fråga hur mycket satsade du på Schweiz?

Ekenbladen - 2013-05-16 17:42:00

Palini, intressant! Jag själv tror stenhårt på denna låt och ser den som given i en final där ja tror den kan hamna topp 10 faktiskt!
Refrängen sätter sig nog bäst av alla låtar i hela tävlingen och man nynnar med utan problem.
Tror grandländsröstning inte spelar så stor roll i detta fall då låten som jag ser de är så pass populär!
Kollar man tex på officiella videos av dessa länder på youtube så klarar Schweiz topp 10 i denna semi med råge.
Tillägger att Tyskland, Spanien å Frankrike röstar av big five idag.

Tycker även att Albanien till 2ggr är ett riktigt fynd.

palini - 2013-05-16 12:54:19

Jag har svårt att se hur Schweiz ska gå vidare. Expekt erbjuder 2.55 på det. "Gubbeffekten" är klart överskattad och lär inte ge särskilt många röster, enligt min åsikt.

Det största problemet är ändå bristen av Västländer. Alltså vi har i stort sett bara Norge, Malta, Island och eventuellt San Marino som kan räknas till dessa i den här semifinalen, plus eventuell nån big 5 som jag inte har koll på. Jag kan mycket väl tänka mig att Island/Norge/Finland ger varandra en hel del och då blir det nog lätt så att Schweiz får eventuella smulor som blir över.

Nu går så klart inte tio öststatsländer vidare från den här semifinalen, men Norge, Malta och Finland tror jag har starkare låtar än Schweiz och jag är rätt övertygad om att fördelningen blir 7-3(6-4 som sämst) till östs fördel.

palffy - 2013-05-15 00:17:54

Rygg! Oddset har sjunkit påbet365 men finns till 2,5 på Betsafe . Rätt säker att jag ryggade både Estland å Belgien, men hittar inte Belgien. Vilket bolag lirade du dom. Och stort tack till alla tips. Riktigt grym koll du har.

rillow - 2013-05-14 22:40:43

Jobba nu Belgien för i helvete !!!!

GeneralKung - 2013-05-14 19:54:25

Du som har koll på detta, i semifinal 1 att kvalificera sig slovenien till 4.33 är drömodds!!
Många granländer med och mycket poäng väntas, det enda som kan sänka dem är juryn helt klart värt en peng då låten även är bra!

Carrot - 2013-05-14 17:30:41

precis som du säger så är den andra semifinalen mer öppen. jag ser dock mer värde i lettland gå vidare till 5 ggr . lettlands låt sätter sig direkt på huvet .

Ekenbladen - 2013-05-13 18:35:20

Grekland ska såklart även vara med "bland dom givna" finalländerna.