Ja, det är ju en sådan hysteriskt viktig match pollettmässigt för bägge lagen så herregud.
För Arsenals del så handlar det som bekant om ett race med Tottenham om den åtråvärda fjärdeplatsen (pengar att hämta i CL) och för Wigans del något ännu viktigare - att hålla sig kvar i Premier League.

Hade det varit så att Wigan skulle kunna komma undan ett ett kryss här i kväll, då skulle jag kanske haft en något sånär obehaglig känsla för det här ettan. Då kunde man parkerat den berömda spelarbussen framför eget straffområde och krigat till sig en poäng. Men, det fungerar inte nu. För fyra poäng på de sista två matcherna räcker ingen vart.
Varför?
Tja, Sunderland på rätt sid av strecket är fyra poäng före - och - elva plusmål bättre. Så det är sex poäng på de två sista matcherna som gäller för Wigan för att ens ge sig själva chansen.

Och det kommer ju bara att gynna att ursinnigt Arsenal med full form. Man har gått fram som en ångvält efter förlusten mot Spurs med sex segrar på de åtta senaste. Lägg till två oavgjorda där också och laget är obesegrat sedan den tredje mars.
Precis som för Wigan så fungerar det inte med något oavgjort resultat eftersom det med allra största sannolikhet skulle betyda en försmädlig femte plats. Vilket är rätt tråkig, fråga mig.

Frågan är nu. Finns det ett bättre läge att möta Wigan än just nu? Ett Wigan med betydande skadebekymmer och som tömde sig totalt så sent som i lördags. Det här är en straffspark för ett utvilat Arsenal och tyvärr för egen (Spurs) del så kan jag inte för mitt liv se hur dom ska bränna det här.

3-0 känns mer än logiskt.

This is the stats tab
This is the post tip