Speltips

Speltips Mjällby - Malmö FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-17 19:00 Spela här

Speltips Mjällby - Malmö FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: Asian ö 1 1a halvlek
2013-05-17 19:00 Mjällby - Malmö FF Asian ö 1 1a halvlek 2.05 Polsater

MJällby - Malmö FF inleder den nionde omgången av Allsvenskan. Känns som en riktig coinflipmatch om man ska placera ut 1X2. Malmö kommer från två rätt dåliga insatser, är det formen som är dålig eller kommer det vända och bli revansch nu? Mjällby har bra form, spelat bättre än många (inklusive jag) trodde. Spelar de över sin förmåga eller kommer de ner på jorden efter fredagen?

Jag...vet inte. Men något jag åtminstone tror på är att spela asian ö1 mål i första halvlek till oddset 2,05. Alltså void vid ett mål, vinst vid minst två, förlust vid noll.

4. Mjällby 8 5 0 3 16:10 15

5. Malmö 8 4 3 1 12:7 15

Mjällby har gått över 1,5 i första halvlek i 4 av 7 matcher, 2 av 4 matcher på hemmaplan. På hemmaplan har de misslyckats mot defensiva Gefle och mot Norrköping i första omgången när Strandvallen var en åker.
Över 0,5 (vilket alltså ger void) har de lyckats med 5 av 7 totalt och 3 av 4 hemma.
13 av 24 mål i Mjällbys matcher har kommit i första halvlek.
De två senaste hemmamatcherna har innehållit fyra respektive tre mål.

Malmö har gått över 1,5 mål i första halvlek 2 av 4 borta. 3 av 4 borta har gått över 0,5 och 6 av 8 totalt har gått över 0,5 i första halvlek.
9 av 19 mål i MFF:s matcher har kommit i första halvlek.

Motsvarande möte i fjol stod 0-2 i halvtid. Hemmamötet ledde MFF med 1-0 efter 45.

Så att vi ska få minst ETT mål i första halvlek känns väldigt troligt. Chansen för ett andra borde också vara god med tanke på Mjällbys målform.

I Mjällbys mittförsvar saknas också mycket duktige Jasmin Sudic, som är inlånad från MFF och därför inte får spela. Stort avbräck även om Robin Cederberg är en duglig ersättare som får spela tillsammans med Arokoyo, som är tillbaka från avstängning. Pär Ericsson, William Leandersson och Samuel Petrone är borta sedan tidigare.

I Malmö saknas Erik Johansson. Dardan Rexhepi är ett frågetecken, men han hade knappast varit aktuell för spel från start ändå.

Trolig elva:

Olsen
Albornoz, Helander, Jansson, Ricardinho
Hamad, Friberg, Halsti, Thern
Rantie, Eriksson

Alltså den elva vi lärt känna på senare tid.

Vad tror vi om matchbilden?
Jag pratade med Kristian Haynes idag och han var inne på att Mjällby inte skulle tänka så mycket på motståndet, de är inne i ett skönt stim och ska bara köra på. Personligen tycker jag Mjällby stundtals spelar fin fotboll och rullar bollen väl. Så de lär inte parkera bussen i alla fall.

Malmö å andra sidan då. Såg bara andra halvlek mot DIF och det blev någon slags kollektiv kollaps där. Helander och Ricardinho är tillbaka vilket är mycket viktigt för försvarsspelet. Risken är att Malmö spelar lite försiktigt efter smällen senast, att de fokuserar på att täppa igen bakåt. Men det känns inte som att det ligger i lagets natur. För samtidigt är det bara tre poäng som gäller för att MFF ska haka på i toppen. Då gäller det att spela därefter.

Minst ett mål ska vi väl få i första halvlek, chansen till två känns god.

Spelar det till medelinsats.

Kommentera eller twittra @nokkan21


Polsater - 16 Maj, 2013, 22:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Bengtsson - 2013-05-17 09:28:13

Malmö har aldrig (ALDRIG!) vunnit på Strandvallen. Dessutom förlorade MFF rättvist mot Allsvenskans sämsta fotbollslag senast, trots en man mer och två mycket psykologiskt tunga mål mot en motståndare som hanterar motgångar lika väl som en 2-åring.
Detta i kombination med att Mjällby känns heta gör att jag är väldigt sugen på raka 1an till 3,75 eventuellt 1x till dryga 2,0