Speltips

Speltips Häcken - Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-19 15:00 Spela här

Speltips Häcken - Gefle
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.95 Speltips: 1 (asian -1)
2013-05-19 15:00 Häcken - Gefle 1 (asian -1) 1.95 Polsater

Spelar Häcken att vinna mot Gefle med asian -1. Alltså void vid uddamålsseger, vinst vid tvåmålsseger eller mer.

Ni som hängt med vet att det här är ett spel jag kört på Häcken hemma och mot Gefle borta tidigare denna säsong - med framgång. Så vi testar igen. Tycker spelet känns mycket bra och spelar det över medel.

Totaltabell:
9. Häcken 8 3 1 4 9:14 10
14. Gefle 8 2 1 5 8:15 7

Hemmatabell:
4. Häcken 4 3 0 1 7:3 9
Förlusten kom inte på Rambergsvallen utan i första omgången mot IFK Göteborg på Nya Ullevi.

Bortatabell:
15. Gefle 4 0 0 4 3:12 0

Ett hemmastarkt och revanschsuget Häcken hemma på naturgräs mot Gefle, som gör sina bästa resultat på Strömvallen och bortamatcher på konstgräs. Det ska bara kunna sluta med en stabil hemmaseger enligt mig.

Visst fick Häcken rejält med stryk senast borta mot Helsingborg. Men det är inget att dra alltför stora växlar av. Ett Helsingborg i medvind hemma på Olympia är inte lätt att tas med även om resultatet rann iväg på ett osmickrande sätt för Häckens del.

Häckens enda avbräck är mittbacken Ali Khan som fortfarande saknas.

För Gefles del är Mikael Dahlberg med i truppen igen efter att ha saknats senast. Ett plus - om han kan spela. Har inte tränat i veckan förutom på det matchförberedande lördagspasset. Men eftersom han är uttagen lär han ju kunna spela. Annars saknas duktige yttern Jonas Lantto.

Motsvarande möte i fjol vanns av Häcken med 3-0. Göteborgarna vann även borta (2-0).

Väderförhållandena ser perfekta ut och Rambergsvallens matta har blivit allt bättre jämfört med den åker som visades upp för någon månad sedan.

Gefle som tidigare år varit så försvarsstarka har inte visat upp samma stabilitet i år. Totalt 15 insläppta på 8 matcher och 12 insläppta på 4 bortamatcher pekar på det. Häcken har nio poäng och 7-0 på sina tre senaste hemmamatcher.

Matchbilden då?
jag tror och hoppas att Häcken sätter full fart och att offensiven med El-Kabir får tidig utdelning. Då kan det bli åka av denna eftermiddag. Förhoppningsvis spelar jättetalangen Simon Gustafsson på Häckens mittfält tillsammans med Lewicki på bekostnad av Chatto, som verkligen blandat och gett i år (mest gett bort boll och sett lat ut faktiskt). Tror inte Gerhardsson tillåter Häcken göra en så dålig match som senast mot Helsingborg och då ska laget helt enkelt besegra Gefle hemma. Bara tre poäng räknas. Sen är som bekant grejen med Häcken att de oftast blåser på när de spelar hemma. Även om de leder går de för fler mål, vilket ofta ger utdelning. De vinner ofta med ett par mål hemma.

Spelar Asian -1 till över medelinsats. Tycker oddset är trevligt, jag hade själv aldrig erbjudit högre än 1.75 på motsvarande spel.

Twittra @nokkan21 eller kommentera.

Polsater - 18 Maj, 2013, 20:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!