Speltips

Speltips Dortmund-Bayern

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-25 20:45 Spela här

Speltips Dortmund-Bayern
Land: Europa Liga: Champions League
Odds: 1.80 Speltips: 2
2013-05-25 20:45 Dortmund-Bayern 2 1.80 RalleArvid

Äntligen är den här, en veckas uppladdning inför den mäktigaste helgen kanske i världshistorien. Champions League final här i London på lördag, Lazio – Roma på söndag och Championship-playoff på måndag.

Dont get me wrong: Den här reken är, såsom det är ibland, skriven HELT emot min önskan om vad händelseförloppet egentligen ska bli. Om jag inte har några investerade känslor i ett möte håller jag ALLTID på underdogsen (tänk vad lämpligt at jag då är West Ham så mitt favoritlag nästan alltid är underdogs oavsett vilka vi möter).

Jag har tänkt på den här matchen väldigt länge givetvis. Men hur jag än vänder och vrider och hoppas och vill så kan jag inte komma ifrån att jag tror att Bayern ror hem detta. Framförallt så här: om Dortmund gör 1-0 ser jag tämligen stora chanser till en väldigt trevlig och fin final där båda lagen har väldigt goda chanser att vinna. Om Bayern gör första måler ser jag nästintill inga möjligheter till att Dortmund vänder och vinner detta. Det är den grund jag vilar reken på primärt.

Dortmund spelar fantastiskt fint men har bara ett sätt att spela fotboll på, ett sätt som Bayern har visat sig vara kapabla att behärska, man har visat sig behärska alla olika sorters motstånd i hela världen. Dessutom har man in grunden den bästa truppen, sina bästa spelare i magisk form samt bättre inbördes statistik samt rutin i sådana sammanhang att ta lärdom av.

Hoppas för er skull om ni ryggar att jag har rätt, hoppas i övrigt att jag har fel.

Lets have it!!!!!

Skador och avstängningar.
Dortmund:
Götze ådrog sig en skada mot Real i returen och har inte spelat en minut efter det och kommer missa finalen. Även Owomoyela finns på skadelistan. Hummels fick en smäll i ligan och har haft smärtor, men ska enligt alla rapporter vara spelklar. Frågan är hur bra han kommer vara med tanke på den bristande träningen och smärtan. Piszczek har haft en höftskada hela säsongen och spelat med stora smärtor. Han kommer dock spela finalen.

Bayern:
På skadefronten ser det helt ok ut för Bayern. Badstuber missar ändock finalen. Likaså missar Kroos finalen efter att han ådragit sig en knäskada mot Juventus.

Dortmund:
Weidenfeller
Piszczek • Subotić • Hummels • Schmelzer
Gündogan • Bender
Błaszczykowski • Reus • Großkreutz
Lewandowski

Bayern München:
Neuer
Lahm • Buyten • Dante • Alaba
Martínez • Schweinsteiger
Robben • Müller • Ribéry
Mandžukić


Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 24 Maj, 2013, 17:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Moneyline - 2013-05-25 11:07:01

Väl talat Hantzy!
Rutinen som Bayern har är i detta nu ovärderlig! Dortmund har gjort ÄNNU en fantastisk säsong men detta Bayern maler på å maler ner motståndarna!
Hoppas på en underhållande match men Bayern är troligen för tunga för detta unga hungriga Dortmund!

Hantzy - 2013-05-25 10:23:33

Dock så är ju Bayern i år på en helt egen nivå, Dortmund spelar stundtals fantastiskt men dom har blandat det med riktigta bottennapp. Dom saknar rutin i såna här sammanhang och saknar nu sin stora fixstjärna + att Hummels inte är 100%ig. När dom möttes senast i ligan (visserligen betydelselöd men iaf) så hade dortmund 6-7 ordinarie mot Bayern 3(då räknar jag Van Buyten som ordinarie då Holger varit borta såpass länge) varav en spelade på en helt annan position än vanligt, och trots en man mer i 25 min så klarade dom inte av att vinna. Bayern i år är på en helt egen nivå så klart det finns värde. Men sen kan det ju gå hur som det såg vi ju inte minst förra året men man ska inte jämföra detta bayern med det vi sett dom senaste åren.

Mus - 2013-05-25 07:51:51

Svårt att säga vad som är bästa spelet. Gör Bayern mål kan de bli ett jäkla tryck av BVB och hörnor kan trilla in. Kortspel tror ja däremot är bra. Oavsett matchbild kommer det nog smälla. Har varit nervös en vecka för den här jävla matchen. Hoppad BVB tvålar dit BUYern sen kan götze lämna cl mästarna för att gå till förlorarna.. Spyr

Mus - 2013-05-25 07:48:09

Stämmer dhurst!
Är trött på all underskattning av Dortmund hela tiden. Vad mer behöver dom göra för att folk ska fatta! Det var 5-6 rekar här mot real där alla gick ut på att BVB kommer vara chanslösa (4-1 matchen på westfallen)

dhurst - 2013-05-25 00:42:48

mus: tänkte också skriva inlägg om detta men ser att fler ser på Dortmunds matcher. inget värde i köra 1-x-2 dortmund har 1 förlust på 3 år mot bayern. rätta mig om jag har fel. Dortmund under 3,5 hörnor är cl bästa spel enligt mig. själv tror jag på 1-1 och sen hoppas jag av hela mitt gulsvarta hjärta att dortmund vinner

Mus - 2013-05-24 22:14:28

Fyfan vilket dåligt värde på denna rek!!
Dortmund har bara ett sätt att spela på?? Dummaste jag hört.. Dom kan spela kort och långt, mitt eller från kanterna, dom anpassar sig till motståndet och matchbilden. BVB har mycke bättre inbördes möten lagen emellan sista åren. Ser de som 60%-40% fördel Bayern för att dom då är tyngre som lag. Så värdet ligger helt klart på Dortmund 4.75!