Speltips

Speltips Öster - IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-31 19:00 Spela här

Speltips Öster - IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: Asian -0,5
2013-05-31 19:00 Öster - IFK Göteborg Asian -0,5 2.05 Polsater

Spelar Blåvitt asian -0,5 till oddset 2.05 på bet365 i matchen mot Öster. Samma sak som en rak 2:a egentligen, men betalar lite bättre.

Bevittnade smålandsderbyt på plats förra torsdagen och Östers spel var ingen rolig syn (om man nu inte sympatiserar med Kalmar FF då). Försvarsspelet vid första målet var pinsamt uselt. I halvtid kunde det stått betydligt mer än 2-0 till Kalmar. Efter matchen pratade jag med den mycket sympatiske Denis Velic, lagkapten i Öster. Han var ruggigt besviken efter matchen, men hade inte något riktigt bra svar på hur de skulle vända trenden. För det ska sägas, Östers form är bedrövlig:

23.05.13 ALL Kalmar Öster 3 : 1
19.05.13 ALL Öster AIK 2 : 3
13.05.13 ALL Öster Åtvidaberg 0 : 1
05.05.13 ALL Halmstad Öster 1 : 0
01.05.13 SVE Öster IFK Göteborg 1 : 4
28.04.13 ALL Öster Elfsborg 1 : 3
22.04.13 ALL Malmö Öster 2 : 0

Sex raka förluster i Allsvenskan och dessutom förlust i cupen mot just Blåvitt.

Truppen mot IFK Göteborg:
Alexander Nadj, Robertino Kljajic, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Mario Vasilj, Månz Karlsson, Johan Andersson, Stefan Karlsson, Marcus Bergholtz, Kenny Pavey, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Johan Persson, Josef Elvby, Vlado Zlojutro, Denis Velic, Freddy Söderberg, Pablo Piñones-Arce, Matteo Blomqvist-Zampi

Jämfört med senast återfår de Johan Persson, vilket är ett plus. För Östers fans skull hoppas jag att Thomsson (Östers tränare) väljer Freddy Söderberg framför P-P Arce. Den senare spelade första halvlek mot Kalmar och det var tamejfan det mest oinspirerade jag sett. Offensivt hänger mycket av Östers spel på Kenny Pavey. Han är en underbar karaktär som alltid ger allt, men rent fotbollsmässigt är han rätt begränsad. På den andra kanten räknar jag med att Adam Johansson kommer käka upp Zlojutro. Jakob Johansson och Haglund lär ta hand om Velic, som gärna opererar framför motståndarbacklinjen och är duktig på att fylla på i straffområdet. Om försvaret är lika givmilt som det varit på senare tid kommer Tobbe Hysén och co. i Blåvitt fira stora triumfer.

Blåvitt då? Ingen har väl missat att de tog cupguldet i söndags. Ingen jättebra match, men det ger såklart en enorm boost inför fortsättningen. Har dessutom haft fyra spellediga dagar efter det, så borde inte finnas någon trötthet att tala om. Även om Stahre skulle vilja rotera finns det dock väldigt mycket kvalitet även på bänken, så det är inga problem. Formen är god, laget har bara en förlust i Allsvenskan.

Blåvitts trupp:
John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Kjetil Waehler, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson, Mikael Dyrestam, Sam Larsson, Daniel Sobralense, Philip Haglund, Nordin Gerzic, Jakob Johansson, Pontus Farnerud, Robin Söder, Hannes Stiller, Tobias Hysén, David Moberg Karlsson.


Matchbilden?
Blåvitt har släppt in minst antal mål i Allsvenskan (6 på 10 matcher) och bjuder på väldigt lite. Ett Öster i dålig form kommer ha otroligt svårt att skapa målchanser. Thomsson pratar om att våga spela ut och ta ansvar osv. Det är också hemmaplan för Öster som gärna vill föra spelet då. Det tror jag kommer passa Blåvitt perfekt. Hysén behöver nog inte många omställningslägen mot Östers rätt tröga backlinje innan det kommer smälla. Blåvitt har gjort mål i alla allsvenska matcher utom en i år, får de bara in ett mål mot Öster tror jag det räcker.

Form och kvalitet talar för Blåvitt, som dessutom går upp i (tillfällig) serieledning vid vinst. Den modige kan testa Blåvitt att vinna utan att släppa in mål till 3.25 på bet365 (under fliken specialare). Men jag nöjer mig med asian -0,5. Spelas till medelinsats.

Twittra @nokkan21 eller kommentera. TREVLIG HELG!

Polsater - 31 Maj, 2013, 00:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Slatten - 2013-05-31 16:43:55

Öster kommer INTE få tillbaka Johan Persson idag, då han är sjuk.
Således kan spelet vara än bättre om oddsen fortfarande finns kvar på samma nivåer.

Polsater - 2013-05-31 13:51:20

Bra synpunkter nu! Måste säga att jag verkligen uppskattar att folk bidrar med sina tankar.
Håller med er i det ni säger. Som jag var inne på någon gång tidigare känns statistik och logik mer ointressant i AS än i internationella serier. Slumpfaktorn är så pass stor. Man ska nog spela mer på känsla och inse att lagen ofta är rätt mycket "varannan match".

Apropå oddset då. Jag hade nog satt 1.80 på raka tvåan utifrån dagens förutsättningar. Öster har en viss grundkapacitet och snart kommer dom såklart ta poäng. Jag kan bara inte se hur det skulle ske mot just IFK då jag inte riktigt kan se hur de ska producera mål med tanke på vad de visat lately

bajenake - 2013-05-31 13:01:10

Håller med Pettson, tror inte på en 'lätt' seger för IFK. Blev själv chockad när man såg oddset på rak 2:a, men vid en närmare tanke så är ligger oddset rätt, något mindre kanske.

IFK Att vinna med 1 boll @3.60x degen liras, då oddset lockar värdet.

Pettson - 2013-05-31 07:28:14

bra rek!

dock tror jag "freddy" nätar och spelar. matchbilden lär passa söderb. däremot tror jag inte alls på gbg att vinna mot 0 utan tror mer att det är en sådan match som går emot trend(med tanke på motstånd och hur gbg spelat, med tight försvar, så är det logiskt att spela under här)
tror ajg dock inte på. 1-2/2-2/2-3 i den ordningen. med andra ord tror jag på en knappseger och sidospel borde vara gbg att vinna med exakt1 och gbg+över.

ananrs ingt att tillägga. bra spel och ryggas(i ngn form) och GL!