Härlig helg, åtminstone spelmässigt. Nu gäller det att blicka fram mot en ny härlig vecka.
Spelar ö1,5 mål i andra halvlek mellan J Södra och Falkenberg. Oddset är 1.83 och finns på bet365 .


3. Falkenberg 9 6 2 1 14:8 20
11. Jönköping 9 3 2 4 9:13 11

Över 1,5 mål i andra halvlek har inträffat vid 7 av dessa lags 8 senaste möten.

J Södra har spelat ö1,5 i andra halvlek i 5/9 matcher hittills medan Falkenberg gjort det 3/9.

8 av 22 mål i Falkenbergs matcher har kommit i första halvlek, följaktligen 14 av 22 i andra.
I J Södras matcher har 7 av 22 mål kommit i första halvlek, 15 av 22 mål i andra halvlek.

Hemmalaget J Södra brukar traditionellt vara ett målglatt lag, men riktigt så har det inte varit på sistone. Dock tror jag det kan bli en del mål mot Falkenberg, som gjort mål i 8 av sina 9 matcher i Superettan hittills. Det har varit en del trassel och otur som legat bakom den skrala målskörden på hemmaplan hittills, men att det finns kapacitet i laget råder inga tvivel om.

Falkenberg får tillbaka Calle Wede, men saknar skadade spelarna Jesper Hansen, Daniel Johansson, Niklas Johansson, Emil Jensen och Johannes Vall samt korsbandsskadade Zlatan Krizanovic. På grund av det har FFF en väldigt ungdomlig bänk.

Har inte sett J Södras trupp i skrivande stund, men ambitionen är att uppdatera med det under måndagen. Vet att viktige forwarden Kangaskolkka är tillbaka efter avstängning i alla fall

Baserar det här spelet främst på statistiken inbördes, men också känslan att det måste lossna för J Södra målmässigt snart. Falkenberg har kapacitet framåt, vilket de visat tydligt hittills. Anledningen till att jag väljer ö1,5 i andra i stället för ö2,5 totalt är dels statistiken, men även att oddset är något högre. Kan tänka mig att det blir en rätt försiktig och jämn inledning präglat av ställningskrig för att det sedan öppnar upp sig i andra. Falkenberg vill vinna för att haka på i toppen medan J Södra måste börja leverera på hemmaplan. Ska vi säga 0-1 eller 1-0 i paus och sen slutresultat 1-2 eller 2-1? 1X2 känns vidöppet här, ö1,5 mål i andra halvlek känns bra.

Twittra @nokkan21 eller kommentera nedan som vanligt.

EDITERAD 2013-06-02 23.21:52

This is the stats tab
This is the post tip