Helgen var upp och ner. Ny vecka med nya härliga matcher. Börjar med ett spel i division 1 norra. Spelar Umeå FC till 1.95. William Hill ligger högst.

Jumbon Selånger har vunnit en match av åtta (premiären) och har följande rad:
14. Selånger 8 1 2 5 6:19 5

Saknar Jens Gustafsson som var lagkapten i fjol. I övrigt ordinarie och utan avstängningar.
Pratade med lagledare Börje Andersson inför matchen:

-Vi har goda förhoppningar att kunna rubba Umeå, vi slog dom i en träningsmatch i vintras. Tyvärr har de fått tillbaka några viktiga spelare nu. Vi slog dom som sagt i vintras, men det var då det. Nu ser det ser lite tyngre ut för oss, men vi är med i matcherna i alla fall. Det är bara misstagen som fäller oss, men det är för att vi spelar i en högre serie.

Ganska klassiskt för en nykomling, som alla innan seriestart var rätt övertygade om hade seriens sämsta trupp, att inleda starkt för att sedan åka på de berömda marginalerna.

Det lossnade rejält för Umeå senast mot Eskilstuna. Laget tog en 5-1-seger, den blott andra trepoängaren för säsongen.
11. Umeå 8 2 0 6 9:15 6

Några spelare, Jens Stigedal, Fredrik Isaksson och Mattias Lidberg är frågetecken inför matchen - men det är inga avbräck som tränare Johan Sandahl behöver klia sig i håret alltför mycket över.

Just Sandahl säger till klubbens hemsida:
- Jag tycker att det är tydlighet och tilltro till våra idéer som har gett och ger en bättre känsla och nu ska vi göra allt för att bygga vidare på det! Vi har ju situation där vi ännu inte är ute ur tunneln riktigt, men klart är att vi ser ljuset där borta. Känslan och kvalitén på träningarna har varit bra de senaste veckorna och vi vet vad vi måste göra för att förhoppningsvis åka hem med 3 poäng ifrån Sundsvall. Det blir en tuff bortamatch men vi går, som alltid för 3 poäng!

Umeå är i grunden ett lag som ska vara klart bättre än Selånger, där större delen av truppen aldrig spelat på så här hög nivå innan. Umeås seger senast betydde mycket, liksom att spelare som Erik Lundström är tillbaka. Mittfältaren gjorde comeback senast och stod för tre assist och ett mål. Med ett skadeläge som är bättre än på länge och ett nyvunnet självförtroende ska Umeå ha mycket bra chans att vinna det här.

Twittra @nokkan21 och kommentera.

This is the stats tab
This is the post tip