Spelar Malmö FF ht/ft til fina 2 ggr pengarna i U19-Allsvenskan. Finns på bet365 .

Kristianstad: Saknar tre av sina starkaste spelare, varav två varit långtidsskadade och missat en del matcher även tidigare. Idag saknas alltså även en ordinarie mittback. Kristianstad har idag dock med en kille som startat en del med a-laget, en innermittfältare. Enligt personer med insyn är det en kreativ kraft på mitten som laget kanske inte har samma fördel av att ha med mot ett lag som Malmö FF, som kommer vara spelförande.

Hemma har Kristianstad varit starka, tre segrar så här långt.
Segrarna har dock kommit mot J Södra, Lund och Häcken - tre lag som inte håller samma klass som MFF. Generellt brukar det vara så att lagen kommer med lite svagare lag till bortamatcherna i den här serien. Det gör dock inte Malmö FF idag. Spelar visserligen U21-match i morgon, men med tanke på att a-laget spelar i Allsvenskan så kommer det förmodligen luftas en del a-lagsspelare där och inte särskilt många från denna trupp.

Malmö FF är seriens bästa lag så här långt och åker med en normalstark trupp till matchen mot Kristianstad. Det innebär att någon spelare är iväg på landslagsuppdrag och att någon spelar i U21-laget i morgon. men bredden och spetsen i truppen är helt annan än hos Kristianstad, så avbräcken känns inte på samma sätt. Laget satsar hårt för att vinna sina matcher för att nå till slutspel.

På senare tid har jag pratat med både Simon Kroon och Filip Helander, spelare som gått hela vägen genom MFFs ungdomslag. En sak de båda har betonat (oberoende av varandra och utan att jag frågat) är hur starkt betydelen av att vinna matcherna är. Det genomsyrar hela utbildningen, vikten att vinna matcherna, att alltid ösa på oavsett vad det står.

Malmö FF 10 7 3 0 30-8 22 24

Kristianstads FF 9 4 0 5 13-17 -4 12

Tror mycket på det här spelet, kör det en bit över medel.


Följ mig på twitter! @nokkan21.

EDITERAD 2013-06-11 17.26:02

This is the stats tab
This is the post tip