När ett lag är underdog med endast 1 eller 2 poäng vinner de oftare än de förlorar. Jag har ingen statistik på detta men jag har tänkt på det flera gånger både när jag tippat och bara kollat in oddsen. Den knappa favoriteten har då förlorat i majoriteten av fallen. Ett exempel är mitt första spel på bloggen då jag lirade Spurs som hade linan (+2.5) på sin sida. Jag valde då att istället lira Spurs -2.5 till 2.62 och då gick det vägen. Även Indiana hade +2 vid åtminstone ett tillfälle mot Heat och vann då utan dessa extrapoäng. Detta är två tillfällen jag har färskt i huvudet men det har självklart hänt även i andra matcher.

Senast lagen möttes kvitterade Heat serien till 1-1 genom att vinna med 104-83, alltså 21 poängs marginal. Miami ÄR det bättre laget men skillnaden mellan lagen är egentligen inte så stor som poängen visade senast. Både Bosh och Wade har varit underkända så här långt i slutspelet men båda lyfte sig i segern senast, även om det syns att Wade spelar skadad. För en gångs skull var det dock inte Lebron James som gjorde mest poäng utan Mario Chalmers, som ibland kan dyka upp från ingenstans. 19 poäng stod han för och han kan mycket väl bli gubben i lådan nu när LBJ är den enda som leverar på en jämn nivå. Det är inte troligt att Chalmers har en lika bra match inatt men hans poäng kan mycket väl bli en avgörande faktor när så mycket hänger på James.

Jag står fast vid att Miami är det bättre laget men Spurs är absolut inget skitlag och det är därför de har tagit sig ända till finalen och linan bara står på 2. Men jag tror att den senaste matchen slagit ett litet hål i deras självförtroende och när linan är så jämn måste jag slå till på "underdogen". Jag nöjer mig dock inte med +2 eller raka, utan spelar -2 @ 2.40. Vill ni dock vara på den säkra sidan (om det nu finns någon sådan) rekommenderar jag +2 till 1.90 eller raka vinsten till 2.10. Alla odds från bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip