Jan Hernych har gjort succé så här långt i Halle. Hans serve ser inte särskilt imponerande ut, men så bra betalt han får på den. Jag kommer själv ihåg för några år sedan när tjecken hade exakt samma run som han har just nu - den gången tog slut efter en jämn match mot Berdych. Den här gången är den något mer oseriösa aktören Gael Monfils motståndare och jag tror att fransmannen kan släppa några games för mycket här.

Hernych har gått igenom kvalen och förstarundan utan att tappa set. Han ser väldigt harmonisk ut spöade överraskande Daniel Brands i raka set - riktigt starkt.

Monfils var jättebra mot Raonic, men så var kanadensaren utomordentligt dålig bortsett från sitt första servegem. Milos är dessutom känd för att göra dåliga insatser när han ställs på nya underlag. Så visst, credd till Monfils, men så fruktansvärt imponerande var inte segern.

Det som får mig att tro på Hernych är främst att han spelat bra mot starkt motstånd tidigare i Halle, han har inte tappat ett set hittills och ser harmonisk ut. Dessutom är det faktiskt rätt vanligt att Monfils spexar bort ett par games i matcher han på förhand ska vinna.

Med en förstaserves-procent runt 60 och en bit över 70% vunna bollar på förstaserven ska räcka för att ta minst nio games.

This is the stats tab
This is the post tip