Speltips

Speltips Degerfors v Hammarby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-06-15 17:00 Spela här

Speltips Degerfors v Hammarby
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,72 Speltips: BLGM
2013-06-15 17:00 Degerfors v Hammarby BLGM 1,72 holms

Ja, det är ju upprorsstämning på Söder gällande fotbollen 2013. Och det är ju inte alls svårt att förstå. Laget som av många tippades springa hem serien med förbundna ögon har nu snart spelat klart för säsongen. Risken är överhängande att de sista 8-9 matcherna kommer att vara helt meningslösa då toppen för längesedan sprungit iväg - och man förmodligen (förhoppningsvis) har ett betryggande avstånd till de sista platserna så att man inte ska behöva svettas för det.

Men, man har trots allt bara spelat elva matcher nu ... och även om poängen uppåt växer för varje omgång som går så är det ändå inte försent för att få stopp på blödningen. Men då jävlar krävs det tre poäng här. Inte en poäng. Tre! TRE!
För skulle ÖSK och Sundsvall vinna (båda har hemmamatcher den här omgången) samtidigt som Bajen inte tar samtliga poängen i Värmland här, då är det bara att dra ned den där rullgardinen för den här säsongen. Det försprånget äter man helt enkelt inte igen.
Det vore alltså ett hån mot hela föreningen, alla supportrar och en hel stadsdel i Stockholm om man inte går för den här trean. Går det troll så är det bara att chansa för allt vad tygen håller. En poäng är lika mycket värd som noll.

Och för motståndet står Degerfors. Ett Degerfors som äntligen senast fick vara tillbaka på Stora Valla efter 3820123729346362034522 raka bortamatcher. Vinst direkt 3-1 och man visade hur bra man trivs på sin egen sosse-arena.
Här tänker man inte för fem öre backa hem bara för att Bajen står på andra sidan. Finns inte en möjlighet att taktpinnen ges bort. Tre poäng står på agenda, även här.

Och matcherna mellan dessa gäng brukar också ha tendenserna till att man bara kör. Från bägge håll. Oavsett tabelläge.
Sedan 2010, när Bajen klampade ned i Superettan, har lagen möts sex gånger.
Intressant läsning:

Bajen v Degerfors 4-2
Degerfors v Bajen 1-3
Bajen v Degerfors 1-2
Degerfors v Bajen 3-2
Hammarby v Degerfors 2-1
Degerfors v Hammarby 3-1

Det är ju i alla fall i mina ögon en rätt tydlig trend. Båda lagen gör mål. Hela tiden. Och oftast brukar det inte ta så lång tid innan det är löst. 19 minuter senast efter att Brandeborn (nu Assyriska) gett Degen ledningen i den 16:e minuten - men Mattias Adelstam kvitterat i den 19:e.

Som sagt. Går inte Bajen så stenhårt för den här trean, då har jag tappat all tro på den här idrotten. Och, Degerfors är Degerfors hemma på Stora Valla.

Båda lagen gör mål för sjunde raka matchen? 1,72 - den tar vi.

holms - 14 Juni, 2013, 13:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ThePoet - 2013-06-14 15:03:53

Å andra sidan har Bajen gått mållösa 3 av de 4 senaste.