Betsson betalar alltså 2.21 på ö2,5 mål mellan Mjällby och Kalmar FF. Känns spontant för högt. Testas med en slant strax under medel. 2.50 på Mjällby ö1,5 mål känns också troligt, väljer dock enbart ö2,5 då känslan säger att Kalmar har lite skrällchans. 1-2 kanske?

Mjällby har gått ö2,5 nio av elva matcher i Allsvenskan i år (päronmatchen inkluderad). Hemma har man gått över i fem av sex matcher i år. Allsvenskans målgladaste lag.

Kalmar FF har varit mer målsnåla. Två av fyra ö2,5 borta, fem av tolv totalt. Tre av senaste fem inbördes har gått ö2,5.

Varför tror jag då på det här spelet?

Bara Gefle har, som bortalag, misslyckats med att göra mål på Strandvallen. Vi som kastade ett öga på deras match mot Elfsborg på onsdagen kan förstå varför i och för sig. Kalmars offensiv är inte seriens bästa kanske, men det har sett bättre ut den senaste tiden, inte minst på hemmaplan. Kanske kan detta "derby" få det att lossna även borta? Nu saknar Kalmar FF också Paulus Arajuuri på mittbacken. Jag skulle säga att det är ett MEGAAVBRÄCK för KFF. Arajuuri är en av seriens allra bästa mittbackar, i Rydströms frånvaro är han också kapten. Som pådrivare och ledare är den finländske landslagsmannen enormt betydelsefull för detta unga Kalmar FF. Antingen kommer Nenad Djordjevic in (bara spelat U21 i år och har oklar form) eller Ludvig Öhman/Rasmus Sjöstedt. Kompetenta ersättare, men ändå, omdisponeringar i backlinjen är alltid klurigt. Saknar sedan tidigare Tobbe Eriksson, Skjelvik, Israelsson.

Mjällby nöter på. Undertecknad har väntat på att deras form ska dippa, men det är bara att inse att detta är ett stabilt lag som Torstensson fått ut mycket av. Nu är även Pär Ericsson är tillbaka i träning, han lär dock inte spela redan nu, men snart är han alltså tillbaka. I övrigt inga avbräck. Laget spelar riktigt bra fotboll och en sån som Kristian Haynes, som man trodde var slut, har fått en nytändning och är riktigt farlig framåt.

SMHI:s prognos pekar på 25 grader och strålande sol. Kan bli en mycket fin kväll på Strandvallen.

I valet mellan Mjällby ö1,5 och ö2,5 i matchen väljer jag ändå ö2,5. Som jag skrev i början så har jag lite feeling att Kalmar kan skrälla här. Dessutom, sitter Mjällby ö1,5 sitter förmodligen ö2,5 totalt också. Lag som Halmstad, Syrianska och BP har alltså kommit till Strandvallen och gjort mål, då borde även Kalmar greja det. Vill du spela något ännu roligare kan du testa Mjällby&ö2,5 mål, finns på bet365 under fliken mål - resultat/totalt antal mål. 4 ggr smeten. Så har tre av Mjällbys sex matcher slutat.

Följ mig gärna på Twitter (@nokkan21) eller kommentera nedan med era tankar.

This is the stats tab
This is the post tip