AIK har inte lyckats skapa den borg av sin nya arena som de hade hoppats på. Mycket kryss och bara en seger. Dock bara en förlust och nu kommer en utmärkt möjlighet att fila både på seger- och målstatistiken på hemmaplan då Brommapojkarna är på besök.

Tittar man på de matcher AIK har spelat hemma är det både med tanke på omständigheter och motstånd nästan inte ett enda resultat som man behöver skämmas för trots den skrala poängskörden.

Allt annat en seger ikväll och dessutom en seger med tämligen god marginal vore dock något som man långt ifrån kan vara stolta över. BP som ligger på negativ kvalplats har fyra raka utan seger, bara 2 segrar i Allsvenskan så här långt och man är seriens sämsta bortalag med bara 1 poäng och 3-14 i målskillnad på sina 5 bortamatcher.

Samtliga fyra matcher som spelats i detta möte på AIK:s hemmaplan (dock det på Råsunda såklart) har slutat med AIK-segrar. Lyckas man bara med bedriften att peta in ett par bollar som man gjort mot betydligt bättre lag än BP även ikväll så ska det här bli en seger med minst 2 mål. Om Elfsborg lyckas vinna med 6-0 hemma, Mjällby med 4-2, Göteborg med 2-0 och med Malmö 3-1 borta mot BP så skulle jag bli överraskad om inte AIK lyckas med något liknande.

2.15x för AIK -1.5 finns på bet365 .com och spelas av mig.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

This is the stats tab
This is the post tip