Speltips

Speltips Helsingborg v AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-06-27 19:00 Spela här

Speltips Helsingborg v AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2,15 Speltips: X2
2013-06-27 19:00 Helsingborg v AIK X2 2,15 holms

Det här känns som veckans kanske mest skeva oddssättning. Kanske i klass med Öfvre Adolfsberg i tisdags.

AIK gör allt som oftast bra matcher mot Helsingborg och har inte förlorat något av de fyra senaste allsvenska mötena lagen emellan om vi tittar på de två senaste säsongerna. Och det känns väl rätt klokt att hålla sig till nutid.
Två vinster och två oavgjorda. Historik som inte rättfärdigar några 2,15 på en dubbelchans.
Kikar vi på AIK i sitt AllSvenska Spel i just nu så ser jag inte heller något som rättfärdigar några 2,15 för X2.
Efter en trög start så man nu bara förlorat en av de åtta senaste. Vi pratar alltså om ett oerhört svårslaget lag för dagen.

AIK - BP 4:0
Norrköping - AIK 0:1
AIK - Djurgården 1:1
Öster - AIK 2:3
Kalmar - AIK 2:1
AIK - Göteborg 3:1
AIK - Halmstad 3:3
Gefle - AIK 1:2

Så där ser det alltså ut. Man förlorar ogärna medan man plockar treor oftare än man spelar oavgjort.

Okej. Jag vet. Helsingborg har gått fram som en ångvält hemma. Om man tittar siffrorna.
Men jag vill ändå påpeka att man inte har satts på några prov hemma alls. Eller, visst, Elfsborg har besegrats, men hur ofta gör det knallegänget bra matcher på naturgräs?
Annars är det Djurgården, Åtvidaberg, Gefle och Häcken man slagit.
Imponerande och något att höja på ögonbrynen över? Knappast.
Kan också tilläggas att man har en förlust på Olympia. Mot trötta Mjällby. Och mot IFK Göteborg i svenska cupen.
Så, nej, dessa hemmasiffror ser allt bättre ut om man inte lyfter på några stenar.

Helsingborg får åter klara sig utan sin vassa mittfältare May Mahlangu. Ett avbräck, så klart. Gjorde ett sent test, men får stå över ännu en match

Andreas Alm åker ned med följande manskap:

3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander Milošević, 7 Helgi Daníelsson, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 22 Kwame Amponsah Karikari, 24 Daniel Gustavsson, 35 Christian Frealdsson (mv), 36 Henok Goitom, 45 Daniel Majstorović.

Jag ger AIK klar poängchans. Blir inte heller förvånad om de åker hem norrut med alla tre poängen i bagaget.

holms - 26 Juni, 2013, 18:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Nafalt94 - 2013-06-27 16:33:05

Helsingborg är obesegrade de senaste 9 matcherna. Därav bortamöte mot Malmö där man var närmast en vinst, hemmavinst mot Elfsborg (med 2-1 i underkant), 5-0, 5-1 och 3-0 i resterande av dessa hemmamatcher.

Helsingborg är prövat. Är AIK?

Att bara ha förlorat 1 av de senaste 8 matcherna är i sig starkt men om man "lyfter på stenarna" och kollar vilka de verkligen har mött så är det ingen vidare prestation.

Visst saknar Helsingborg May Mahlangu men lika viktiga i Helsingborgs offensiv är Simovic, Accam, Gashi, Lindström och Bedoya(som för övrigt kanske gör sin sista hemmamatch för HIF och lär vara taggad till tusen).

HIF snittar 3,2 mål/match i sina allsvenska hemmamatcher i år och AIK ska nog vara nöjda om de får med sig 1 pinne ikväll.

Polsater - 2013-06-26 21:48:37

Jag var så inne på samma sak att jag rekade X2 också. Klistrar in mina tankar här:

AIK har haft problem under våren, poängskörden har inte varit som förväntat. Problemen har kanske märkts som mest när laget varit favoriter och ska föra spelet. Mot Helsingborg kommer läget vara ett annat. Laget kommer kunna spela utan press att vara kreativa och föra matchen. Det borde passa det här AIK-laget väl. Framåt kan Kennedy springa på allt, samtidigt som skicklige Henok Goitom kan agera referenspunkt i offensiven. Bahoui och Mutumba borde också kunna skapa en del från sina yttermittfältspositioner (om inte Alm överraskar i uttagningen). Defensiven har dock läckt, men nu kommer AIK med två raka hållna nollor. Förhoppningsvis får Majstorovic sitta kvar vid sidan trots att han är tillbaka efter avstängning. Som det sett ut under våren är frågan om inte han egentligen är fjärde bästa mittbacken i AIK-truppen i dagsläget. Men han är inte värvad för att bänkas, så frågan är om Alm pallar det.

Helsingborg då? Laget kom i gång efter en halvlek senast mot Kalmar. Mot AIK tror jag att Mahlangus frånvaro kommer kännas. Hans djupledslöpningar och bollvinnande kommer saknas mot AIK:s starka innermittfält. Sen är det klart att HIF ska vara favoriter på hemmaplan, det kryllar ju av anfallsvapen. Men med Santos frånvaro så hänger mycket på Simovic, kommer inte han i gång är det skralt med alternativ som centertank.


Sammanfattningsvis då:
X2 på AIK till över två gånger pengarna känns helt enkelt för bra för att motstå här. Tror på en matchbild som kan passa ett rutinerat bortalag här. Helsingborg var inne i ett stim innan uppehållet - är laget tillbaka i full form?