Regerande mästarna Molde fick som de flesta vet en BEDRÖVLIG start på säsongen och frågan är om ett mästarlag någonsin någonstans inlett en säsong lika förkastligt som vad just Molde gjorde? Tveksamt, säger jag.
Nu har i alla fall maskineriet börjat röra på sig och kugge efter kugge börjar så sakteliga haka i varandra. Visst, läget i ligan är fortfarande prekärt, men kvalitén säger ju hur som helst att det nästan vore helt omöjligt att åka ur med den där truppen.

14 gjorda mål på de fyra senaste matcherna är något jag mer än tar med mig till det här spelet. Som alltså betyder över 1,5 mål i den första halvleken.
I senaste matchen var det löst efter 28 minuter då Jo-Inge Berget kvitterade Vålerengens ledning. I en match som för övrigt slutade 3-3. Ett resultat som inte heller gör ont att ha i baktanken här.

Men Molde ska ju inte spela mot sig själva. Det finns så klart en motståndare på andra sidan mittlinjen. Och det är ett lag som tillsammans med Moide gör det här spelet superintressant.
För om Molde har börjat göra en massa mål framåt - då har Sarpsborg ett försvarsspel som ... har en del att önska, om vi säger så.
På de sju senaste matcherna har man släppt in 26)!!!) mål. Vilket är så uselt att Brage framstår som mästare i sammanhanget.