Speltips

Speltips USA - Kuba

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-13 21:30 Spela här

Speltips USA - Kuba
Land: Gold cup Liga: Gold cup
Odds: 1.9 Speltips: USA -1,5 första halvlek
2013-07-13 21:30 USA - Kuba USA -1,5 första halvlek 1.9 Polsater

Spelar samma spel på USA som när de mötte Belize i öppningsmatchen, nämligen -1,5 i första halvlek. Den här gången möter de Kuba, a.k.a Fidel Castro BK.

Som jag skrev när jag rekade USA senast, landslagsspel är en big fucking deal för amerikanerna, på hemmaplan blir det inte större för dem. När dem dessutom möter Kuba så lär det vara en extra patriotisk stämning och laddning på läktarna. Lär bli en bra version av nationalsången på Rio Tinto Stadium. Klinsmanns gäng är i toppform och har kört över motståndet den senaste tiden. Full fart framåt direkt mot Kuba är att vänta.

Kuba är rankade 82:a i världen, USA är rankade 22:a. Att Kuba ligger så pass högt är väl förmodligen mycket tack vare att de spelar mot många ruttna lag i Centralamerika.

Frågan är med vilken motivation Kuba kliver in i den här matchen. Kuba kommer förlora den här matchen med största sannolikhet. Att laget ska plocka en av de två förstaplatserna i gruppen är därmed inte möjligt. Två av de tre bästa treorna går också vidare. Men eftersom Kuba förlorade sin öppningsmatch med hela 3-0 och att det nu väntar en tuff match gör läget rätt knepigt. I grupp B lär Trinidad/Tobago och El Salvador ta fyra poäng. Grupp A lär Martinique komma trea. Dem ligger på 0 plusmål just nu och möter ett b-betonat Mexiko i sista gruppmatchen. Lär inte få särskilt mycket minusmål. Alltså är det i princip kört för Kuba att gå vidare.

Samtliga spelare i Kuba tillhör lag i den kubanska ligan. Jämfört med USA, som har ett gäng klasspelare på varje position är det stor skillnad. En sån som Stuart Holden kom in senast och gjorde det bra. (http://bloggar.aftonbladet.se/bankoniva/2013/01/no-holden-back/).

Räknar med att USA går ut med full fart för att göra processen kort med Kuba här. Det riktiga testet (och kampen om gruppsegern) kommer i nästa omgång mot Costa Rica.

Senast lagen möttes i USA var 2008. Då vann jänkarna med 6-1. Repris tack.

Medelinsats. @nokkan21 på twitter.

EDITERAD 2013-07-13 00.13:02

Polsater - 13 Juli, 2013, 00:13

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Moneyline - 2013-07-13 21:23:37

Vill du verkligen ha repris på den matchen??
2-1 till USA i HT ;o)