Speltips

Speltips Federer - Brands

Sport: Tennis Spelstopp: 2013-07-17 16:30 Spela här

Speltips Federer - Brands
Land: Tyskland Liga: ATP Hamburg
Odds: 1,85 Speltips: Brands +5
2013-07-17 16:30 Federer - Brands Brands +5 1,85 Poldan

Daniel Brands serve och forehand är helt sjuk just nu. Jag vet inte om jag sett något liknande från en spelare med så pass hög ranking. Nu har han visserligen krigat ner sig till 50-strecket, men bli inte förvånade om han ger Roger Federer en match imorgon.

Brands servade till sig ett set och ytterligare ett tiebreak mot Rafael Nadal i Roland Garros. Får han tillbaka korta serve-returer så är det aldrig några problem att panga in bollarna.

Mot Lorenzi i öppningsrundan var han egentligen överlägsen. Siffrorna hade utan problem kunnat bli mycket större än 7-5, 6-3. I nästa match ställs den tyska hemmaspelaren mot Roger Federer som man inte har en aning vart han står. Det absolut troligaste är Federer tränat måttligt, men ställer upp i Hamburg och Gstaad för att han ser sin chans att skrapa ihop nog med poäng för att bli seedad topp 4 i US-Open.

Ingen förväntar sig att Federer ska komma tillbaka och spela sin livs tennis. Världens genom tiderna bästa tennisspelare är inte längre topp fyra. Han har inte spelat tennis sedan Wimbledon och har i år förlorat mot spelare som Stakhovsky, Tsonga, Nishikori, Berdych och Benneteau. Dessutom har han blivit pressad av Gilles Simon, Youzhny, Janowicz och Paire. Allt detta under 2013.

Brands har tagit stora kliv senaste året med fina skalper mot Baghdatis, Youzhny, Tipsarevic, Chardy och Monfils x2.

Brands spelar med små marginaler, det måste man säga, men när han hittar sin rytm så spelar det ingen roll att marginalerna är små, han sätter bollarna oavsett. Just nu tycker jag att han är riktigt bra, åtminstone i servegemen. Det bevisade han både mot Gimeno-Traver i Wimbledon (där han spelade 5-set utan att behöva rädda en breakboll) och mot Nadal i Franska Öppna där det dröjde tre set innan spanjoren fick hål på Brands serve.

Lorenzi hade 2-0 mot Brands på grus inför ATP Hamburg – att tysken sedan går in och krossar italiernaren bevisar vilka kliv han har tagit de senaste åren.

Om Brands upprätthåller serven kommer han inte bli krossad mot Federer.

Poldan - 17 Juli, 2013, 00:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Luvan14 - 2013-07-17 09:20:24

Grym rek!!

köpenlott - 2013-07-17 07:47:05

Är det Asian +5 Poldan?bet365 har +4.5 till 2.10.