Spelar 1X på Sandviken hemma mot Vasalund i norrettan. Betalar 1.90 på bet365 . Medelinsats.

Vasalunds IF:
TOTALT: 14 6 2 6 16-17 -1 20
HEMMA: 7. 4 1 2 7-6 1 13
BORTA: 7. 2 1 4 9-11 -2 7

Rekade med framgång mot Vasalund för ett par veckor sedan då de mötte Eskilstuna på bortaplan. Lite samma läge nu. Vi kan konstatera att de vunnit 6 av 14 matcher och att 4 av segrarna kommit på hemmaplan. Bortasegrarna har kommit mot Athletic och Frej - alltså i två derbyn.

Sandvikens IF:
TOTALT: 14 2 4 8 11-24 -13 10
HEMMA: 7 1 2 4 7-11 -4 5
BORTA: 7 1 2 4 4-13 -9 5

Har alltså tagit lika många (eller få) poäng hemma som borta. På hemmaplan har laget förlorat mot Dalkurd, Nyköping och Sirius, vilket inte är mycket att säga om, då det är de tre översta lagen i serien. Plumpen är väl uddamålsförlusten mot Valsta Syrianska. Annars har de tagit poäng av Selånger, IFK Luleå och vunnit mot Umeå.

Talar för mitt spel:
- Vasalund har vunnit två matcher av sju på bortaplan och har ännu inte vunnit utanför Stockholm.
- Sandviken kommer från totalt 0-8 från dubbelmötet med Sirius. Visst ser det illa ut, men det är ett resultat som alla lag i den här serien skulle kunna drabbas av mot uppsalagänget. Det är inte där tabelljumbon Sandviken ska plocka sina poäng. I stället är det bara att ladda om för Vasalundsmatchen. Resultaten har dessutom gått Sandvikens väg, så en seger här skulle kunna ta laget ovanför strecket - en enorm boost för vilket lag som helst såklart.
- Sandviken vann bortamötet i slutet av juni med 1-0.
- Vasalunds offensiv är inte jättevass. har gjort fler än ett mål i 5 av 14 matcher. Nu är Sandvikens offensiv inte sylvass heller, vilket 11 mål på 14 matcher indikerar. Men bortsett från Siriusmatcherna och Dalkurdsmatchen har man ändå gjort mål i 7 av 11 matcher.
- Samtidigt finns det fyra lag som släppt in fler mål än Sandviken. Återigen, bortsett från Siriusmatcherna har laget släppt in 16 mål på 12 matcher.
- Obekräftat från officiellt håll då jag inte fått tag i Vasas tränare, men enligt mina uträkningar utifrån statistiken på svenskfotboll.se fick Vasalunds Kevin Kabran gult kort senast, vilket var hans tredje. Därmed är Vasalunds bäste målskytt (4 mål) avstängd och missar matchen.
UPPDATERAT: Kabran är alltså avstängd, fick det bekräftat nu. Dessutom missar Emil Johansson (också forward) matchen. Inte nog med det, på mittfältet saknas Fredrik Crona och i backlinjen saknas kaptenen och mittbacken George Moussally. Fyra ordinarie, bärande spelare missar alltså matchen.
- Läget i Sandviken ska vara bra. I stort sett hela truppen tillgänglig för matchen.
- vasalund har en seger på sina sju senaste matcher

Talar mot:
- Sandviken har trots allt förlorat 4 av 7 hemma.
- Vasalund är ett lag med kapacitet och skulle kunna slå de flesta lagen i serien. Någon gång kommer vändningen för dem.

Kommentar: Känns som att ett desperat Sandviken kommer sälja sig dyrt här. Ser goda chanser till poäng för hemmalaget i denna rätt jämna (bortsett Sirius) serie. Motsvarande match i fjol slutade 1-1, får vi se något liknande här? Inte minst med tanke på Vasalunds avbräck känns spelet bra, så bred trupp har man inte.

1.90 på 1X är taget.



EDITERAD 2013-07-19 20.51:34

EDITERAD 2013-07-19 22.17:18

This is the stats tab
This is the post tip