Speltips

Speltips Italien-Tyskland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-21 18:00 Spela här

Speltips Italien-Tyskland
Land: Internationell Liga: Dam-EM
Odds: 1.75/2.00 Speltips: Speltips
2013-07-21 18:00 Italien-Tyskland Speltips 1.75/2.00 RalleArvid

Slutspel i denna märkligt upplagda Dam-EM-turnering och nu är det vinna eller försvinna som gäller när Tyskland ställs mot Italien.

Det råder inga tvivel om att Tyskland är favoriter till att både avancera och också vinna matchen under ordinarie speltid. Vad jag dock tror att Italien har goda chanser till är att göra ett mål eller två. Senast spelade jag ju underspelet när Sverige mötte Italien och jag tyckte den var helt okej och såg trolig ut innan Italien fick för sig att göra två självmål. Den här gången tror jag matchbilden blir mer präglad av offensivlusta och ”våga vinna” snarare än att vara rädd för att förlora.

Nu är det som sagt ännu mer av en vinna eller försvinna-drabbning än vad som var fallet i gruppspelet och därav kommer de italienska spelarna kriga ända in i kaklet oavsett ställning, framförallt tycker jag det visades prov på stor offensiv bredd när man slänger in två farliga målskyttar som alltså inte tar plats i startelvan.

Tyskland är givetvis solida som sig bör men man lyckades faktiskt bara vinna en enda av sina tre gruppspelsmatcher så allt är inte på topp med den tyska maskinen. Även om man har stort övertag mot Italien i inbördes möte (man har väl stort övertag mot alla lag i världen skulle jag tro) så hittar vi ändå en hel del matcher som varit tämligen täta och där båda lagen har gjort mål.

Italien lyckades göra mål både mot Danmark och Sverige efter den darriga 0-0 matchen mot Finland i premiären. Att Tyskland kommer få in minst en boll ser jag som ganska självklart och när Italien måste satsa allt framåt för att inte få packa väskorna tror jag man har ganska stora chanser att både släppa in och göra ett eller fler mål.

Jag litar på att Italienskorna kommer leverera en match med över 2.5 mål även denna gång. Två av deras tre gruppspelsmatcher slutade med över 2.5 mål medan Tyskland bara spelade en överspels-match i gruppen. Tittar vi historiskt på mötena lagen emellan hittar vi en hel del överspels-matcher och jag ser inte varför det skulle gå annorlunda denna gång heller. Tyskorna är det bättre laget och om de inte lyckas fixa överspelet på egen hand (att göra tre mål) så tror jag att Italienskorna kommer hjälpa till med målskörden (i egen eller motståndarnas kasse).

1.75x pengarna för övers 2.5 är klart godkänt.
2.00x för Both teams to score är också värt att testa enligt mig.
Spelen finns hos Paddypower.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 20 Juli, 2013, 13:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Moneyline - 2013-07-21 09:50:32

Först blev jag orolig att du lirat raka tvåan! Men väl inne på reken ser jag att du lirat överspelet i matchen. Brukar ju annars rygga dina lir så då blev man nervös!
För jag både tror och hoppas att Italien går vidare. Tyskarna har inte imponerat i vanlig ordning.
Jag hoppas dock att matchen mot Norge inte var ett taktiskt val för att undvika, kommande mästarna, Frankrike!
Lirat ettan å +1,5 till Italy!