Speltips

Speltips Hafnarfjordur-Ekranas

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-23 21:30 Spela här

Speltips Hafnarfjordur-Ekranas
Land: Europa Liga: Champions League-kval
Odds: 1.91 Speltips: 1
2013-07-23 21:30 Hafnarfjordur-Ekranas 1 1.91 RalleArvid

Utan att ha för stor ingående kunskap om trupperna av förklarliga skäl: att åka till Island kan aldrig vara kul, om man inte är intresserad av fascinerande natur, hästar eller depression. Att åka till Island är nog förmodligen extra jobbigt om man kommer från Litauen och ska spela en returmatch när man förlorat sitt hemmamöte med 1-0.

Jag är väl medveten om chansen/risken att hemmalaget kommer att spela på resultat då man nöjer sig fullt och går vidare på ett oavgjort resultat/att hålla nollan eller om man tar ännu en seger. Men den premissen är också just det som gör att jag tycker att det talar för att det inte blir mållöst och att islänningarna lyckas få in en balja eller två och lyckas vinna.

Ekranas måste framåt och måste vinna matchen vilket jag tror talar för luckor i defensiven och kontrings/omställningsspel från hemmalaget. Det var 17 matcher sedan hemmalaget gick mållösa av banan när det vankats hemmamatch och i hela 15 av dessa 17 matcher har man dessutom gjort fler än ett mål!

Hafnarfjordur har vunnit 13 av sina 15 senaste hemmamatcher. Oavsett liga, motstånd och prestation så är det oerhört imponerande. Att gå obesegrade i ett sådant spann av matcher är en sak men att faktiskt VINNA 13 av 15 matcher är faktiskt imponerande oavsett motstånd eller kontext.

Ekranas är visserligen helt okej sett till statistik på sina inhemska bortamatcher men nöjer man sig inte med det utan kikar på de tillfällen då man spelat borta i andra turneringar, såsom i Europa, hittar vi följande facit på de fem senaste:

0-1
0-1
0-3
0-5
0-0

Ja: NOLL gjorda mål, NOLL vinster och fyra förluster på fem försök!

Jag ser inte alls mycket som talar för att man nu ska lyckas vare sig kryssa eller vinna borta på Island, därför anser jag 1.91 för den raka ettan vara oerhört spelvärt.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 22 Juli, 2013, 20:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2013-07-23 14:21:52

Invändningen är befogad. Chansa genom att avstå!

richele - 2013-07-23 05:18:58

Jag går emot dej här, har du kollar fakta och stats från 1:a matchen ? Jag antar att du inte gjort det, Visst Hafnarfjordur självklart vinna denna match på hemmaplan då dom vann borta med 1-0, men kollar man stats hur 1:a matchen var så ska Islänningarna tacka någon där uppe i det blå att dom åker hem med en vinst från den matchen då Ekranas va helt överlägsna , Ekranas hade 20-7 i avslut och 8-1 i hörnor tex!!!! Med dessa fakta så ligger spelvärdet för bortalaget i min värld iaf!

Men lycka till trots allt!

//R