Speltips

Speltips Sverige v Tyskland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-24 20:30 Spela här

Speltips Sverige v Tyskland
Land: Internationellt Liga: Fotbolls-EM
Odds: 2,50 Speltips: 1
2013-07-24 20:30 Sverige v Tyskland 1 2,50 holms

Det är ju som så, nu när Frankrike oväntat fick respass från den här turneringen tidigare än vad många trodde, att bättre läge att vinna ett EM guld i damfotboll, det kommer du aldrig att få. Och lägg till att det sker på hemmaplan vilket gör det än större och en sådan jävla möjlighet för detta svenska landslag att det aldrig mer kommer att ges en liknande chans.

Jag har skrivit det i varje rek hittills där Sverige vart inblandat. Finns INGET landslag som är mer förberett än vad Sverige är. Siktet har varit inställt på just detta mästerskap en längre tid och inget har lämnats åt slumpen. Möjligtvis valet av en assisterande äldre farbror, men spelarna tycks ju bara ha växt efter att de fick som de ville och sparka honom innan det viktiga drog igång.

Tyskland har ALLTID varit en mardrömsmotståndare för Sverige. Förlusterna (många svidande sådana) har radats upp under de åren och då har det ju faktiskt aldrig funnits något att skylla på. Den tyska maskinen har helt enkelt haft ett alldeles för bra lag och så är det med den saken. Inget att höja på ögonbrynen för.
Men, det finns ju även gränser. Handlar trots allt om människor av kött och blod. Hur mycket skit tål man inte. Och nu är skadelistan något så jävla enorm att jag inte tror att man kan hantera den. I synnerhet inte om vi lägger oddset 2,50 i samma vågskål. Det är ju faktiskt bara i ärlighetens namn att gå tillbaka och se vad tyskorna presterat hittills. Inget som skrämmer någon. Någonstans. Om vi nu ser fotboll på samma sätt. I alla fall om vi jämför med hur det brukar se ut.

Och vad sägs om denna trevliga (med svenska ögon) läsning? En del tunga namn som saknas.

Linda Bresonik - 84 landskamper/8 mål.
Viola Odebrecht - 49 landskamper/2 mål.
Alexandra Popp - 35 landskamper/19 mål.
Kim Kulig - 33 landskamper/ 7 mål.
Verena Faisst - 19 landskamper/2 mål.
Bästa målskytten Célia Okoyino da Mbabi (83 landskamper/43 mål) klev av kvartsfinalen mot Italien, lårskadad, och är tveksam till spel mot Sverige.
Dessutom har Frankfurts toppduo, Lira Bajramaj och Simone Laudehr, missat stora delar av säsongen på grund av skador.

Läget är allt annat än optimalt och att möta en hemmanation i en semifinal. Med stora drömmar av guld. Jag säger det inte bara som svensk, utan som yrkesman, jag tror Sverige vinner den här matchen. Möjligt att det sedan blir en strafförlust i finalen, efter att ha bommat 25 målchanser, men det sista hindret dit, det löser damerna.

holms - 23 Juli, 2013, 09:55

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!