Speltips

Speltips Kalmar FF - BP

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-27 16:00 Spela här

Speltips Kalmar FF - BP
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.75 Speltips: KFF vinna & hålla nollan
2013-07-27 16:00 Kalmar FF - BP KFF vinna & hålla nollan 2.75 Polsater

Spelar Kalmar FF att vinna & hålla nollan hemma mot BP. 2.50 är fint betalt för det tycker jag. Medelinsats.

BP:
- Vi har svarat för två bra insatser mot Kalmar och Göteborg (seger 2-1). Jag förutsätter att vi visar samma energi och vilja i returen mot Kalmar, säger BP-tränaren Roberth Björknesjö.

Förutom målvakterna Niklas Westberg och Davor Blazevic är inte Bojan Djordjic och Gabriel Özkan tillgängliga.

Målvakter: Ivo Vazgec, Theodor Norhagen.

Försvarare: Tim Björkström, Panajotis Dimitriadis, Martin Falkeborn, Fredric Jonson, Jacob Une Larsson, Pontus Segerström.

Mittfältare/anfallare: Mauricio Albornoz, Nicklas Bärkroth, Andreas Eriksson, Jesper Karlström, Joakim Lindner, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Gabriel Petrovic, Anton Sandberg Magnusson, Gustav Sandberg Magnusson, Filip Tronêt, Pontus Åsbrink.

Nanne inför matchen
- Först och främst skall det bli skönt att komma tillbaka till hemmaplan efter fem veckors frånvaro. Sen är ju det här en svårare match än vad folk runt om kring förväntar sig, det är lätt att ta ut segern i förskott. Brommapojkarna besegrade ju IFK Göteborg senast så vi behöver göra en bra prestation för att ta hem de tre poäng vi vill ha.

Truppen mot IF Brommapojkarna
2. Markus Thorbjörnsson
7. Mats Solheim
8. Henrik Rydström
9. Sebastian Andersson
10. Tobias Eriksson
11. Jonathan Ring
13. Emin Nouri
17. Daniel Mendes
19. Jonathan McDonald
20. Archford Gutu
21. Ismael Silva
22. Melker Hallberg
27. Papa Diouf
29. Romario
30. Ludvig Öhman
34. Måns Söderqvist
35. Rasmus Sjöstedt
77. Lars Cramer
80. Nenad Djordjevic
99. Etrit Berisha

Israelsson, Arajuuri och reservkeepern Azinovic saknas.

Kalmar FF är sannerligen Kalmar FF. Svårslagna, tunga att möta och absolut inte lätta att göra mål på - inte ens när Arajuuri, en av de bästa mittbackarna i AS, gick sönder har man vacklat. Tre förluster på sexton matcher visar hur svårt det är att göra mål på laget. En del av förklaringen är att långtidsskadan på Skjelvik (numera i Rosenborg) har gjort att laget fått ställa upp med en väldigt defensivt stark backlinje. Offensiven har blivit lidande (bara 16 mål framåt), men defensivt är man svåra att få hål på (12 insläppta på 16 är näst bäst i serien). Längst bak finns dessutom Etrit Berisha, kanske bästa målvakten i Allsvenskan i år. Proffsryktenomsusade Berisha gör kanske sin sista hemmamatch för året?

BP har blivit nollade framåt i fyra av sina sju bortamatcher. Dessutom i tre av senaste fyra. Bäste forwarden Haddad numera som bekant i Bajen dessutom. Bärkroth tillbaka efter skadefrånvaro till den här matchen, men frågan är om han gör mer än ett inhopp på 15-20? Skriver själv på twitter:

"Då åker vi till Kalmar, skönt att vara tillbaka i truppen igen efter skadan. Hoppas på några minuter imorgon. Skön känsla!" 😄

I övrigt skrämmer inte BP särskilt mycket offensivt. Segern mot ett skadeskjutet Blåvitt ska inte överskattas då det dels var hemmaplan och dels var ett för dagen mycket svagt Blåvitt. Omgången innan blev man nollade av Kalmar, visserligen efter storspel av Etrit Berisha, men ändå.

Kalmar blev nollat i tre av de första sex matcherna, varav två av de tre första matcherna på hemmaplan. Därefter har det sett bättre ut och nu har man åtta mål framåt på sina fyra senaste hemma. Senast man misslyckades med att näta var i slutet av maj mot ett tokbra Djurgården.

BP har ännu inte hållit nollan i år. Borta har man släppt in 22 mål på sju matcher. Kalmar BÖR ju göra åtminstone ett mål. Har dessutom svårt att se BP skapa särskilt mycket framåt om Kalmar kommer upp i något sånär bra nivå.

Två av de tre senaste inbördes har Kalmar vunnit med bibehållen nolla på hemmaplan.

Spelas till medelinsats. Kaffepeng på 3-0 till 11 ggr smeten. Jobbas in på plats av undertecknad. @nokkan21 på Twitter.

EDITERAD 2013-07-26 16.34:44

EDITERAD 2013-07-27 15.04:27

Polsater - 27 Juli, 2013, 15:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!