Speltips

Speltips Halmstad - Syrianska

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-29 19:00 Spela här

Speltips Halmstad - Syrianska
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: HBK asian -0,5
2013-07-29 19:00 Halmstad - Syrianska HBK asian -0,5 2.05 Polsater

Spelar en medelpeng på HBK -0,5 asian till 2.05 på bet365 . Samma sak som rak etta.

Som vanligt är det lite av hela havet stormar i Syrianska. Det är en klubb där kaoset är det naturliga tillståndet. Är det inte en tränare som hoppar av och kommer tillbaka inom ett par dagar så är det en U21-match som ställs in med några timmars varsel för att laget plötsligt åkt på träningsläger till Turkiet. Spelarna är säkert rätt vana vid det här - men det kan ju inte vara sunt. Truppen är extremt tunn för att vara allsvensk och den senaste veckan har man haft många spelare skadade. I vanlig ordning är det dock rätt svårt att skaka fram en trupp då Syrianska inte har en kontinuerligt uppdaterad hemsida eller så.

Hur som helst - Alexander Michel är fortsatt skadad och troligtvis missar även Rajalakso matchen. Besim Kunic är dessutom avstängd. Så här sa Melkemichel till LT i lördags:
– Det är fortfarande många som är frågetecken. Men det är bara att gilla läget som det är. Vi får försöka göra träningarna så effektiva som möjligt med det antalet vi har att jobba med. Nu hade vi 13 man i dag. Under den här veckan har vi varit mindre än så, från åtta, nio, tio man. Så det har varit väldigt svårt att göra någonting vettigt av det hela. Men vi får försöka att hela tiden improvisera och hitta en effektiv träning.

Även Sharbel Touma och Louay Chanko var med på tärningen, men höll sig vid sidan av.

– Det är lite mera frågetecken där, så vi får se, säger Melkemichel.

Ett allsvenskt lag som bedriver träningar med tio man. Inte optimala förutsättningar inför en megaviktig bortamatch mot Halmstad.

Bortaspelet är, i vanlig ordning, ingen höjdare med syrianskaögon sett:
13. Syrianska FC 7 1 2 4 4:13 5

I den där raden har man en oförtjänt seger mot Djurgården under den period av serien då DIF hade fått stryk av elva ölburkar. Dessutom ett kryss mot BP där man hade en del flyt. I år har man dock tagit fler poäng borta än hemma, men det är på Jallavallen laget brukar säkerställa sin allsvenska existens.

Formen är dessutom mycket dålig. Förlorat sex av de senaste sju matcherna i Allsvenskan. Senaste gången man tog poäng var i maj månad.

Halmstad har rätt okej form. Den blytunga trepoängaren laget knep i Södertälje när dessa båda möttes för några veckor sedan gav en boost. Laget fick med sig X från Borås och förlorade med uddamålet mot Helsingborg hemma senast. Av det jag såg i matchen mot HIF gjorde man det okej defensivt, men var lite uddlösa framåt mot HIFs starka försvar. Framför allt defensivt har man gjort det bra på senare tid:

– Jag är nöjd med framför allt det defensiva spelet de senaste matcherna. Nu har vi fokuserat på vår offensiv, att bli ännu tydligare och modigare, och förhoppningsvis kommer vi få ihop en helhet av detta, säger Gustafsson, till Halmstads hemsida.

Kanske underlättar det med Syrianska på andra sidan? Syrianska har nämligen släppt in 31 mål, näst flest i serien. Laget har hållit nollan bara två gånger, senaste gången var i april. Nu har man släppt in mål i tio raka matcher.

I skrivande stund har jag inte sett någon trupp för HBKs del. Fagerkrantz dock tillbaka efter att ha varit avstängd senast. har inte haft några direkta skadebekymmer i senaste matcherna och jag återkommer om det är något som oroar på den fronten.

Halmstad har inte gjort det bra på hemmaplan poängmässigt:
15. Halmstad 7 1 3 3 4:7 6

Ska sägas att förutom matchen mot Öster (som man vann) så har det varit lag på övre halvan man spelat mot hemma på Örjans Vall.

Min egen kommentar:
Ett Syrianska som inte kunnat träna ordentligt i veckan och där viktiga spelare antingen kommer saknas eller spela trots vissa bekymmer är ett rätt klent allsvenskt motstånd. I synnerhet på bortaplan. Det laget som ställs på banan om Saknas Touma och Chanko saknas har jag svårt att se ta fler än tio poäng på en hel säsong. För Halmstads del så får man inte ett bättre läge att dunka in en viktig trepoängare som kan bli guld värd när serien ska summeras. Det här är helt enkelt en match man måste vinna om man vill hänga kvar. Beroende på vad Gefle gör mot Malmö kan Halmstad ta klivet från femtonde till elfte plats i tabellen. Borde vara en enorm moralhöjare för halläningarna som legat under strecket ett tag nu. Halmstad dessutom rätt starka bakåt, problemet för deras del har varit att göra mål. Nu ställs man mot seriens kanske svagaste defensiv - och då borde det bli åtminstone någon balja framåt kan man tycka. Känns som att det kan räcka med en - för Syrianska öser inte direkt in mål själva. 13 på 16 matcher är lägsta antalet i serien. Fuckar HBK upp det hemma mot Syrianska är man illa ute.

Baldvinsson avgör?

Halmstads trupp:

Stojan Lukic, Rasmus Rydén, Viktor Ljung, Oliver Silverholt, Jesper Westerberg, Richard Magyar, Fredrik Liverstam, Peter Nyström, Johan Blomberg, Stefan Selakovic, Kristoffer Fagercrantz, Antonio Rojas, Kristoffer Thydell, Andreas Landgren, Mikael Boman, Gudjon Baldvinsson, Shkodran Maholli, Marcus Antonsson.

@nokkan21 på Twitter

EDITERAD 2013-07-29 12.37:00

Polsater - 29 Juli, 2013, 12:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2013-07-29 14:29:46

tobbe123//
Litar på dig och Kvastarna.

tobbe123 - 2013-07-29 14:17:11

Kommer va på plats å jobba in den!:))

Jonas O. - 2013-07-28 23:24:59

Rygg igen