Speltips

Speltips IFK Göteborg - Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-04 17:30 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: 1
2013-08-04 17:30 IFK Göteborg - Häcken 1 2.05 mr_england

Ett desperat IFK Göteborg med sin absolut sista chans att hänga med i guldracet möter Häcken som har fullt upp med Europa League-kval och redan nu hamnat i ett ingenmansland i den allsvenskan tabellen. Jag tror mycket på en hemmaseger.

IFK Göteborg har så här långt tagit 29 poäng på 17 matcher och ligger femma i allsvenskan. Man har i snitt tagit 2,12 poäng per match på hemmaplan och 1,33 poäng per match på bortaplan. Göteborg visade toppform i sin senaste match då man fullkomligt spelade ut serieledarna Helsingborg de första 40 minuterna på Gamla Ullevi. Göteborg dominerade helt, hade 2-0 och fick sedan 3-0 felaktigt bortdömt. Ett mål som troligtvis hade avgjort matchen till Göteborgs fördel. I stället klev domare Jonas Eriksson in i handlingen. Eriksson och hans domarteam som enbart i första halvlek missade två straffsituationer för Göteborg. Felaktigt dömde bort ett mål för offside för Göteborg och sedan godkände ett mål för Helsingborg som skulle varit bortdömt för hands. Fyra, eller om man ska vara snäll och inte ge båda straffsituationerna till Göteborg, tre enorma domarmisstag som ledde till att Helsingborg kunde vända matchen. En av de sämsta domarinsatser jag sett och jag är väldigt förvånad över att det inte blivit större reaktioner och rubriker om domarens insats efter matchen.

Ska man göra en helt ärlig analys av matchen mot Helsingborg imponerade heller inte Göteborgs försvarsspel i den senare delen av matchen och man har problem med skador där bak. De första 40 minuterna var dock det bästa jag sett Göteborg spela på flera år och nye dansken Lasse Vibe imponerade stort. Han kommer bli väldigt nyttig i offensiven för Göteborg. Den här gången är dock Kjetil Waehler tillbaka efter skada och förhoppningsvis kan han bidra till lite mer stabilitet i Göteborgs försvar. Det är en fördel för Göteborg att Waehler är tillbaka. Även nyförvärvet Darijan Bojanic är med i truppen.

Häcken har så här långt tagit 20 poäng på 17 matcher och ligger tia i allsvenskan. Man har i snitt tagit 1,11 poäng per match på hemmaplan och 1,25 poäng per match på bortaplan. Även om Häcken kanske förtjänat några fler poäng än de man tagit så har man varit en besvikelse i år jämfört med förra säsongen. Häcken är nu inne i en intensiv period och tufft matchande med spel både i Europa League-kvalet och allsvenskan, något som visat sig vara en svår kombination för många allsvenska lag. Häcken har trots det tuffa matchandet inga problem med skador. Viktige Rene Makondele är dock avstängd i den här matchen.

Jag tycker ett flertal faktorer talar för IFK Göteborg i den här matchen. Göteborg har hemmaplan, man slog Häcken med 3-0 i säsongens första möte lagen emellan, Göteborg visade toppform i sin senaste match och var överlägsna de allsvenska serieledarna tills man blev bortdömda, Göteborg är dessutom utslagna ur Europa League och kan enbart fokusera på allsvenskan medan Häcken har ett tuffare spelschema då man fortfarande spelar Europa League-kval på torsdagarna. Även om Häcken självklart är taggade mot ”storebror” IFK Göteborg så tror jag trots det att Göteborg kommer vara mer desperata och taggade i den här matchen då det är deras sista chans att hänga på i guldracet. För Häcken har tåget redan gått.

Spel: IFK Göteborg – Häcken 1 – odds 2.05 bet365

IFK Göteborgs trupp:
Alvbåge, Sandberg, Salomonsson, Jonsson, Dyrestam, Valgardsson, Waehler, Johansson, Bohm, Farnerud, Vibe, Johansson, Larsson, Haglund, Bojanic, Söder, Hysén, Engvall.

Häckens trupp:
Källqvist, Mehic, Anklev, Zuta, Frölund, Arkivuo, Ali Khan, Sandberg, Björck, Joza, Bjurström, Chatto, Lewicki, Simon G, Nasiru, Ericsson, Ojala, Williams, El Kabir, Strandberg.

mr_england - 04 Augusti, 2013, 00:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2013-08-04 13:06:15

KD: Hade det här varit Aftonbladet och jag Åsa Lindeborg hade du härmed varit utsett till en näthatare. Olika åsikter kan inte tolereras :) Tyvärr behöver du se om matchen. Även om jag vill hjälpa dig så kan jag tyvärr inte. Jag har inte den kunskapen. Men ringa gärna 08-123 492 00. De ska kunna hjälpa dig.

KD - 2013-08-04 09:36:30

Kul med debatt. Jag vidhåller att domslutet kring handsen är diskutabelt, en del domare friar andra fäller. Spelaren verkar omedveten om beröringen men har å andra sidan handen utsträckt lite onaturligt. Ok vi säger hands och frispark där, men i övrigt håller Eriksson alltid (så även i denna match) en jämn nivå på bedömningarna. Om Backe sågar handsen så innebär det inte att han sågar domarens insats.

Bengtsson - 2013-08-04 01:57:28

@KD
Vem är partisk egentligen? ALLA neutrala bedömare har skrivit om det. Det var det enda de pratade om i studion efter match. Typ alla forum på svenskafans nämnde det. Till och med HIFs svenskafans-sida var full av folk som tyckte det var hands vid 2-1-målet. Jonas Eriksson är normalt sett Sveriges bästa domare. I Blåvitt-HIF så var han urusel eftersom han godkände HIFs 2-1-mål. Det värsta av allt var dock att han stod och ljög efter sändning istället för att erkänna att han gjort en missbedömning.

Gällande reken så är jag skeptisk men det är mest för att Blåvitt är så otroligt ojämna. I ett derby vill jag ha mer än 2 gånger degen.

mr_england - 2013-08-04 00:50:51

KD: Man måste vara en väldigt sjuk människa eller HIF-supporter (vilket iofs väldigt ofta sammanfaller) för att inte säga att det här var en rejäl domarskandal. Hasse Backe som var expert i studion var ju helt inne på det men han vet väl inget om fotboll...

För övrigt så skrev jag Jonas Eriksson och hans domarteam i texten.

Ha en fortsatt trevlig dag!

KD - 2013-08-04 00:31:53

Mr England, håll dig till rekande utan att kommentera domaren. Iaf om du är så partisk som ditt omdöme ovan. Såg matchen ifråga från kortsidan där IFK gjorde två i första. Två straffar? Hallå. Om det är en felaktig offside bedömning är det väl inte Erikssons fel. Handsen som föregick HIF-målet är en 50/50 finns inget klart rätt eller fel. Klart godkänd domarinsats från Eriksson, det är väl antagligen därför som det inte bråkats om det, iaf inte från neutrala bedömare.