Speltips

Speltips Gefle v Karabakh

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-08 19:00 Spela här

Speltips Gefle v Karabakh
Land: Internationellt Liga: Europa League
Odds: 3,00 Speltips: 2
2013-08-08 19:00 Gefle v Karabakh 2 3,00 holms

Jag ser en hiskligt massa fotbollsmatcher i veckan. Allt jag kommer över om jag bara är hemma. Väljer så klart bort mer intressanta från mindre intressanta. Alltså hellre Barnsley än Barcelona. Om det skulle krocka.
Är jag ute på vift så har jag inga problem att stanna vid en gräsplan i utkanten av byn här och titta på t.ex Sturehovs IK mot en motståndare jag inte ens orkar lägga ner tid att ta reda på vilka de är. Från F11 till A-lag. Bara det är några som sparkar på en boll.
Men. Hur mycket fotboll man än ser om året så är det väl ändå rätt förståerligt att Gefles motståndare i kväll, ja dom har ju i ärlighetens namn gått under radarn. När man plitar ned en rek så brukar man trots allt ha koll på viktigaste spelarna, etc etc. Alltid oavsett.
Men det vet jag inte här. Har faktiskt noll koll på azerbajdzjanska Karabakh.

Men.
Via hörsägen från en bekant uppe från Gästrikland med bra insyn i laget så är i alla fall rapporterna om att det är ett väldigt bra lag, med svenska mått mätt, som man möter.
Gefle kom undan med blotta förskräckelsen borta. Eller vad sägs om dessa siffror direkt från Uefa.com:
Avslut på mål 7-0
Avslut utanför mål 14-1
Nu slutade bara matchen 1-0, så läget är väl inte helt hopplöst. Men 21-1 i avslut vittnar om en del, även om vi vet hur Gefle brukar kunna agera på bortaplan.

Det känns lite som att det höga oddset på bortalaget handlar om att Gefle stod för en dundersensation när man senast löste en supervändning hemma mot cypriotiska Anorthosis.
De svenska lagen räcker inte alls till ute i Europa den här säsongen, och det gäller också Gefle. I synnerhet Gefle som får vara med och leka på den här nivån enbart för att man sparkade ned minst antal motståndare i fjol.

Jag tror, efter att ha hört om klasskillnaden i första mötet, att festen tar slut här.

3,00, det måste testas.

holms - 08 Augusti, 2013, 09:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2013-08-08 17:54:20

Jag såg föra matchen på länk. Kommentatorn var lokal eller nåt annat intressant språk. Ett läte dominerade fullständigt . "Almeida" Allt spel gick genom denne nr 10. Han vägrade göra inbrytningsförsök själv utan var hela tiden spelbar, Samt Medvedev som slog inläggen - till "Almeida". Almedia är inte med idag. Hur klarar Karbasch denna förändring? Jo de är överlägset mer kortvuxna, kan ta emot en boll utan att den studsar ifrån dom, och det går sprintsnabbt.
I dag är Gefles chans att fortsätta hålla 0-0 och hoppas på turmål i slutet.

Lucky_13 - 2013-08-08 11:12:35

Såg matchen sist och Karabakh var rätt överlägsna. Men trots sina 21 avslut var det endast ett par lägen som var riktigt farliga då de flesta skotten kom lång utifrån. Gefle parkerade bussen från minut 1 och lyckades sånär med sin taktik. Målet kom väl runt min 90. Jag tror och hoppas att Gefle kommer bjuda till mer på hemmaplan men får det väldigt svårt att vända detta.

Jonas O. - 2013-08-08 11:05:51

Måste rygg.

Klippt från Gefle-tidningen:

Så spelar lagen
Gefle, prel. (4–3–3): 22. Emil Hedvall – 6. Pär Asp, 16. David Fällman, 4. Anders Wikström, 14. Jens Portin – 19. Marcus Hansson, 7. Alexander Faltsetas, 8. Simon Lundevall, – 10. Jakob Orlov, 9. Johan Oremo 15. Mikael Dahlberg.
Ersättare: 1. Mattias Hugosson (mv), 2. Olof Mård, 3. Jonas Olsson, 5. Zakaria Abdulai, 25. Joachim Adukor, 11. Sive Pekezela, 20. Emil Bellander, 18. Erik Törnros.
Karabach, prel. (4–2–3–1): 89. Miro Varvodić – 5. Maksim Medvedev, 14. Rashad Sadygov, 24. Admir Teli, 25. Ansi Agolli – 2. Qara Qarayev, 7. Namig Yusifov – 16. Leroy George, 70. Chumbinho, 9. Reynaldo – 11. Nikoloz Gelashvili.
Ersättare: 1. Ferhad Veliyev (mv), 18. Ilgar Gurbanov, 6. Haji Ahmadov, 88. Ulrich Kapolongo, 55. Badavi Guseynov, 10. Muarem Muarem.
Skador/avstängningar
Gefle: Daniel Bernhardsson, William Lundin, Johan Svantesson, Jonas Lantto (skadade).
Karabach: Richard Almeida (skadad).
Tränaren säger
Pelle Olsson, Gefle IF:
– Det kommer att bli en mycket tuff match. Vi måste göra en toppinsats för att vända det. Jag förväntar mig att vi kommer att komma till fler offensiva chanser. Det gäller att vi sätter dessa. Vi har en chans och vi är mycket inspirerade.