Speltips

Speltips Elfsborg - Kalmar FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-10 16:00 Spela här

Speltips Elfsborg - Kalmar FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.025 Speltips: Asian -1 första halvlek
2013-08-10 16:00 Elfsborg - Kalmar FF Asian -1 första halvlek 2.025 Polsater

Spelar Elfsborg -1 (insatsen tillbaka vid uddamålsseger) på bet365 till oddset 2.025.

Nu tänker ni kanske att jag är snett ute och att värdet borde ligga på Kalmar FF, som inte spelat i Europa, har en bättre form och faktiskt ligger före i tabellen. Men icke. Nu tror jag Elfsborg tar revansch efter alla dåliga resultat på sista tiden.

5. Kalmar 18 8 7 3 22:14 31

6. Elfsborg 18 7 7 4 31:18 28

Hemmatabell Elfsborg:
6. Elfsborg 9 4 4 1 19:7 16

Bortatabell Kalmar FF:
4. Kalmar 9 5 1 3 10:6 16

Jag har sett det mesta av Kalmar FF i år och kan konstatera att det är ett spännande, om än inte färdigt, lagbygge. David Elm blir en viktig pusselbit då man äntligen slipper spela med McDonald som targetspelare. Storebrorsan Elm är dock inte tillgänglig till det här mötet, vilket gör att Kalmar FF kommer ha svårt att nagla fast bollen offensivt. Får Elfsborg till sin höga och hårda press kommer man tvinga Kalmar till långbollar och det är, när man lyfter dem mot Mcdonald, att ge bort bollen. Detta kommer innebära att Elfsborg får ett stort spelövertag och kommer kunna komma i våg efter våg. Kalmars bortasegrar har kommit mot Syrianska, Halmstad, BP, Mjällby och Häcken. Vissa av lagen är rena bottenlag medan man i andra matcher haft en rejäl portion tur (som mot Häcken exempelvis). När man ställts mot bra lag, som IFK Göteborg, Malmö FF och (då formtoppade) Djurgården har man förlorat. En ganska tydlig trend, som jag tror håller i sig när laget gästar Borås på lördagen.

De senaste mötena i Borås har slutat:
3-0
0-0
4-1
1-1
1-0
2-2
1-0
1-0

Kalmar brukar med andra ord inte ha det särskilt lätt i Borås. Även om Kalmar har 2-1-0 på konstgräs i år brukar man ha en del problem med underlaget. Har under veckan tränat på GFA som vanligt, endast fredagens pass genomfördes på konstgräs.

För Elfsborgs del gäller det att hantera besvikelsen efter uttåget ur CL. Jag tror att laget har karaktär nog att vända det hela till ett enormt revanschsug och i stället fokusera på att göra det jävligt bra i Allsvenskan framöver. Laget har varit ovanligt sårbart på hemmaplan i år, där man faktiskt tappat en del poäng för ovanlighetens skull. Det är dock fortfarande så att när man väl vinner hemma - då gör man det med fler än ett mål. När Kalmar förlorar borta - då har man 2 av 3 gånger gjort det med fler än ett mål. Kalmar gör väldigt lite mål och jag tror inte laget en normal dag har kapacitet att få till fler än ett på bortaplan mot Elfsborg. Eftersom Elfsborg oftast gör en del mål på hemmaplan känns spelet bra även av den anledningen.

Så här säger Lennartsson:
– Vi känner att trots ett tungt resultat mot Celtic så gav matchen oss ändå självförtroende och en positiv kick som vi tar med oss in i det allSvenska Spel et. Det viktigaste nu är att få igång passningsspelet med fart och kvalité. Vi är högmotiverade att prestera allsvensk fotboll igen och vi hoppas på lika fint publikstöd mot KFF som senast mot Cetlic. Kalmar är ett formstarkt lag, de ligger före oss i tabellen och har fått fram en hel del unga intressant spelare. Så det blir som alltid en tuff men jämn match.

Elfsborgs trupp:
Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Johan Larsson, Sebastian Holmén, Tom Söderberg, Anton Lans, Stefan Larsson, Jon Jönsson
Stefan Ishizaki, Simon Hedlund, Joachim Jörgensen, Henning Hauger, Marcus Rohdén Viktor Claesson, Anders Svensson
Mohamed Bangura, James Keene, Mikkel Beckmann

Kalmar har i skrivande stund inte släppt någon trupp. Men jag pratade med Melker Hallberg i torsdags och enligt honom var i stort sett alla tillgängliga. Arajuuri och Israelsson är borta sedan tidigare.

Sammanfattning:
Jag tror att Elfsborg klarar av att vända CL-uttåget till en positiv revanschlusta. Så pass skicklig tränare är Lennartsson och så pass mycket karaktär finns det i laget. Elfsborg har fyra matcher utan seger i Allsvenskan medan Kalmar FF har sju raka utan förlust. Tycker ändå att Kalmars form är rätt så dunkel, man hade en hel del tur mot BP och Häcken. Hemma mot BP var man urusla och Syrianskamatchen var också rätt undermålig. Spelschemat har varit rätt så gynnsamt för smålänningarna och det är dags för en reaktion åt varsitt håll här. Elfsborg på hemmaplan är en maktfaktor i Allsvenskan och över två gånger pengarna på asian -1 är ofta spelvärt enligt mig.

Lite över medelinsats. @nokkan21 på Twitter.

Polsater - 09 Augusti, 2013, 18:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Olis - 2013-08-10 13:49:04

Vad jag kan se står -1 i 3,70. Menar du -0,5 ??

Pettson - 2013-08-10 11:43:17

tror ellos krossar, snyggt! :-)

/rygg