Speltips

Speltips Åtvidaberg - HBK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-10 16:00 Spela här

Speltips Åtvidaberg - HBK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 11 Speltips: 0-0
2013-08-10 16:00 Åtvidaberg - HBK 0-0 11 Polsater

Det här är naturligtvis något av ett långskott, men det känns som att oddset ligger lite väl högt här. Spelar alltså 0-0, ett resultatspel som ger 11 gånger sidfläsket.

Åtvids trupp:
Henrik Gustavsson, Allan Olesen, Erik Moberg, Andreas Dahlén,
Daniel Hallingström, Mohammed Abubakari, Kristian Bergström, Petrit Zhubi,
Daniel Sjölund, Alberis da Silva, Oscar Möller, Joel Rajalakso,
John Owoeri, Gustav Jansson, Emmanuel Dogbe, Anton Tinnerholm,
Imad Zatara, Ricardo Santos, Martin Christensen.

Motsvarande möte på vårsäsongen slutade mållöst.

Halmstad har haft ENORMA problem att hitta målet i år. Sexton mål på arton matcher blir man knappast fet på. har blivit nollade i sex matcher och fler än ett mål har man bara gjort vid tre tillfällen på hela säsongen. Anfallsspelet bygger mycket på att snabbt sätta deras starka forwardsi spel för att därefter komma runt på kanterna. Ett problem med det är att Hallingström och Moberg, som spelar i Åtvidabergs mittförsvar, är mycket starka i den typen av duellspel. På hemmaplan har Åtvid bara släppt in nio mål, bortser man från MFF och IFK-matcherna är det bara fyra mål på sju matcher.

Åtvidaberg har blivit nollade offensivt fem gånger. Nu när Prodell lämnat har man tappat sin store målskytt och stjärna de senaste åren. I år hann den gode Prodell stå för 6 mål innan han lämnade. Just Prodells rörlighet tror jag hade varit viktig i den här typen av match, där man kan tänka sig att Halmstad kommer sjunka tillbaka lite och se vad Åtvid hittar på. Hans löpningar hade kunnat dra isär HBK:s försvar en del. Owoeri, Santos, Zatara osv är duktiga spelare, men inte av samma kaliber som Prodell. Känns som att mycket kommer handla om inläggsspelet även här. Nu är Magyar tydligen avstängd och ersätts av Nyström. Men han och Liverstam bör kunna nicka undan det mesta.

Skulle inte förvåna mig om det blir en rätt låst match där HBK satsar på snabba offensiva omställningar medan Åtvidaberg kommer föra spelet på ett ganska uddlöst sätt. Som alla Peter Swärdh-tränade lag är Åtvid dock mycket välorganiserade och bjuder sällan på lägen bakåt. Samtidigt tycker jag att mycket offensiv spets gått förlorad till Belgien.

Som sagt, att tippa 0-0 är väl alltid ett långskott, men 11 gånger pengarna är högt för det resultatet i den här matchen. Skulle tycka 7-8 är mer rimligt. Låg insats.

@nokkan21 på Twitter.

EDITERAD 2013-08-10 12.08:13

Polsater - 10 Augusti, 2013, 12:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2013-08-10 12:09:13

Jockiboy//
Fan det hade jag missat. Jävla HBK, som är så sega att uppdatera sin hemsida...
Nåja, extra tur att Prodell sitter och rullar tummarna i Belgien då.

Jocketibalo - 2013-08-10 09:46:06

Glöm inte att Magyar är AVSTÄNGD för HBK och ersätts troligtvis av den genom-usla Peter Nyström som är så långsam att man ofta sitter och garvar åt karl-stackarn hemma i tv-soffan.