Speltips Gefle - Mjällby

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2013-08-11 15:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.25
Tips: 1
Spelar raka ettan på Gefle mot Mjällby i Allsvenskan på söndagen. Unibet betalar hela 2.25, det tycker jag är klart spelbart med medelinsats.


8. Mjällby 18 7 4 7 31:27 25
12. Gefle 18 3 9 6 20:27 18

Mjällby var en av vårsäsongens stora överraskningar. Trots tunn trupp radade man upp segrar och hängde stundtals med strax bakom toppen. Jag tror dock att laget kommer sjunka i tabellen under hösten. Ekonomin är usel i vanlig ordning och i veckan sålde man Radetinac till Djurgården för att han inte skulle gå som bosman i vinter. Ett gäng till sitter på utgående kontrakt och funderar över framtiden (Agardius, Özen, Viktor Nilsson, Leandersson, Ivanovski, Cederberg). Skulle inte bli förvånad om någon till lämnar - det är helt enkelt nödvändigt för att greja elitlicensen. Inför säsongen fick man tigga pengar av de lokala minkfarmarna för att ens ha råd med ett träningsläger. Klubben är nog jäkligt nöjd över vårsäsongen, då man lyckats skrapa ihop tillräckligt med poäng för att känna sig rätt säkra på nytt kontrakt. Med tanke på att fyra lag snittat mindre än en poäng per match lär det bara behövas 7-8 poäng till för att Mjällby ska vara helt säkra på allsvenskt spel även säsongen 2014.

Formen är dessutom klart tveksam. En seger på sju matcher imponerar inte. Bortaspelet har inte imponerat på hela säsongen:

10. Mjällby 9 2 2 5 11:16 8

En av de två segrarna är i den s.k päronmatchen mot DIF.

Gefle då? Ja, det blev som väntat ett uttåg ur EL i veckan. Ingen skam i det, Qarabagh är ett bra lag och nu kan man fokusera på att hitta sin sedvanliga streak då man vinner en 3-4 höstmatcher i följd och därmed säkrar nytt kontrakt. I år har man som vanligt varit svårslagna, problemet är att man inte lyckats vinna så många matcher. Poängen man skrapat ihop har ändå kommit på Strömvallen, där man bara förlorat en match (AIK avgjorde då i 95:e).

10. Gefle 9 3 5 1 11:7 14

Mycket matchande på slutet, men trots förlusten i veckan är formen rätt så god. I allsvenskan har man tre raka utan förlust. En seger mot Malmö FF och oavgjorda matcher mot Norrköping och Åtvidaberg. Ska sägas att i båda kryssmatcherna tappade man in en sen kvittering.
Pelle Olsson har naturligtvis bra koll på spelschemat och har antagligen prickat in ett antal matcher där hans lag SKA vinna för att greja kontraktet. Även om lagen "alltid går för seger" finns det naturligtvis grader i det där. Det här känns som en typisk Geflematch att vinna. Tittar vi på resten av deras matcher är det den här matchen, hemmamatchen mot BP i omgång 23 och hemmamatchen mot Syrianska i omgång 28 matcher Olssons gäng bör vinna. Nio poäng där, någon skrällseger och ett par kryss senare och vi har allsvenskt lir på Strömvallen även säsongen 2014. Det här vet spelarna och Pelle Olsson naturligtvis om.

Truppen är inte jättebred och det finns möjligen en viss risk för slitna spelare, men jag tror inte det ska vara några större bekymmer.
I veckan lät det så här:
Jakob Orlov och Simon Lundevall är förkylda, men någon fara för Mjällbymatchen på söndag ska det inte vara.
- Vi har spelat väldigt mycket. Men det ska vara lugnt för samtliga spelare till söndagens match. Det ser ut som att vi har klarat oss ifrån det värsta, säger GIF:s naprapat Fredrik Wallström.

Lantto är på väg tillbaka, men är inte aktuell för spel mot Mjällby.

Kommentar: Gefle borde rimligtvis vara lite mer motiverade än Mjällby här. Man spelar hemma, har fördel av konstgräs och möter ett lag som ligger i ingenmansland. Bra tillfälle att kriga hem tre poäng alltså. Samtidigt är det lite tveksam form på Mjällby och lite oroligt i och med kontraktsläget. Att Radetinac missar matchen gör att laget är väldigt försvagat i offensiven. Defensivt har man hållit nollan i tre matcher av arton och släppt in 27 mål. Så att Gefle hittar ett mål här känns ganska givet, nollade på hemmaplan har man bara blivit en gång i Allsvenskan i år. Frågan är om Mjällby har kvalitet nog att hitta ett mål framåt? Risken i den här matchen är att det blir ytterligare ett X för Gefle, men jag tror faktiskt att laget har mycket god vinstchans. Man är som bekant ett utpräglat höstlag som brukar spotta upp sig och lämna ett prekärt tabelläge och tillslut defilera hem det allsvenska kontraktet. Jag hade satt oddset på hemmaseger runt 1.90-2.0 gånger pengarna här. I fjol vann Gefle detta möte med 1-0, tror på något liknande i år.

Medelinsats. Uppdaterar med trupper när dessa blir offentliga. @nokkan21 på Twitter.


EDITERAD 2013-08-10 13.25:07
Spela på Gefle - Mjällby hos Unibet
Spela nu
Polsater - 10 Augusti 2013 - 13:25
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: